Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sonia Vera

Bivšoj manekenki utrnula ruka i preko noći ostala paralizirana

sonia

Nadala se da će ponovnim odlaskom u bolnicu sve riješiti

Dizajnerica i bivša manekenka Sonia Vera (46) jednog jutra u junu 2017. probudila se s utrnulom rukom, za koju nije ni slutila da će joj promijeniti život. Mislila je da je dobila srčani udar i otišla je u bolnicu, ali su joj da treba odspavati i da je to posljedica anksioznosti.

Međutim, ispostavilo se da je savjet ljekara bio loš. Kad se probudila nakon pet sati šokirala se. Bila je paralizirana od prsa prema dolje, ali se pokušavala suzdržati od paničarenja jer je mislila da je prolazno. Nadala se da će ponovnim odlaskom u bolnicu sve riješiti.

Ljekari su je poslali na razne preglede leđne moždine i dijagnosticirali su joj neurološki poremećaj – transverzalni mijelitis. On pogađa središnji nervni sistem i rezultira upalom leđne moždine.


Šest mjeseci je boravila u bolnici. Davali su joj steroide da smanji upalu, primala je imunoglobulinske transfuzije i išla na fizioterapiju. Međutim, ljekari su joj rekli da nema lijeka za neurološki poremećaj te da više nikada neće moći hodati.

Ipak, Sonia se ne predaje. Uvjerena je da će kad tad stati na noge. Svakodnevno vježba u bazenu, prati novosti vezane za njenu bolest, a nedavno je pronašla i klinička ispitivanja za epiduralni stimulator u Kentuckyju koja su se pokazala uspješnima. Pokrenula je stranicu za prikupljanje novčane pomoći kako imala čime platiti letove na tu terapiju.