Incijativa za Bjelašnicu i Igman

Bjelašnicu pohodilo 200 zaljubljenika u prirodu

bjelasnica pohod4 (1)

KJP ZOI84 obezbijedio je besplatan prevoz šestosjedom, a potom su u pratnji vodiča učesnici stigli do Male Vlahinje. Mnogima je ovo bio prvi izlazak na olimpijsku ljepoticu

Inicijativa za Bjelašnicu i Igman uz podršku KJP ZOI84 organizovala je u subotu promotivnu šetnju grebenom Bjelašnice u kojoj je učestvovalo 200 zaljubljenika u prirodu od sedam do 77 godina, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prošle godine je jak vjetar spriječio organizatore da realizuju masovni planinarski pohod na Bjelašnicu, ali ovaj put vrijeme je bilo sunčano, uz blagi povjetarac, idealno za provesti dan na 2.000 metara.

KJP ZOI84 obezbijedio je besplatan prevoz šestosjedom, a potom su u pratnji vodiča učesnici stigli do Male Vlahinje. Mnogima je ovo bio prvi izlazak na olimpijsku ljepoticu.

“Veoma smo zadovoljni odzivom čime smo postigli cilj. Željeli smo promovisati ljepote koje Bjelašnica nudi i čini se da smo u potpunosti uspjeli. Veliko je zadovoljstvo gledati djecu kako trčkaraju po livadi ili cijele porodice kojima je ovo prvi odlazak na planinu. Nadamo se da će u budućnosti građani više koristiti vertikalni transport i pohoditi Bjelašnicu, jer je ovo prava vazdušna banja”, poručili su iz Inicijative za Bjelašnicu i Igman.

Iz inicijative poručuju da je ovo samo jedna u nizu akcija na poboljšanju ukupnog stanja i slike o Bjelašnici. Na redu je Igman kao i intenziviranje priprema za zimsku ski sezonu. Navode da očekuju da akumulacije za vještačko osnježavanje budu pune do kraja ljeta, dovršeni radovi na proširenju “tehničkog puta” te realizaciju projekta osnježavanja cjelokupne staze “Kolijevka”.