Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener svih trenera

Blažević: Nije lako otići čovjeku koji je još uvijek, kako kažu u Bosni, “bistar”

blazevic – hrt

“Ima jedan divan vic. Ja sam to svratio na sebe. Pitaju me “šta bi želio da govorimo na tvom sprovodu. A ja kažem. Samo da kažeš, eno ga se opet mrda”, uz osmijeh je rekao Blažević

Gost ovosedmičnog izdanja emisije Nedjeljom u 2 koja se emituje na HRT-u bio je Miroslav Ćiro Blažević, “trener svih trenera”.

Na početku emisije govorio je o Novaku Đokoviću.

“Njegovi rezultati su takvi koje nitko ne može zasjeniti. On je po meni najveći sportista ove planete. Uskratili su mu mogućnost da osvoji 21. naslov. I on je griješio, ali oni su ga maltretirali. Australija za mene više nije jedna uređena zemlja. Da njega drže kao nekog kriminalca. Ja njega obožavam, nisam nikad imao priliku da mu stisnem ruku da ga upoznam. On je sportaš koji nema nikakvih predrasuda, činjenica da je uzeo Ivaniševića za trenera to najbolje potvrđuje”, rekao je Blažević te je dodao:

“Žalostan sam jer je ostavio na sebe ozbiljnu fleku, nije smio tako deklarativno kompromitirati nešto što spašava čovječanstvo. S obzirom na njegov značaj, mogao je pomoći čovječanstvu da je rekao “Cijepit ću se”. Ja nemam šta reći Đokoviću za ovo o cjepivu jer ja ni svoju djecu ne mogu nagovoriti da se cijepe. Oni imaju neke svoje stavove i razmišljanja koja su idiotska”, rekao je Blažević.

Govorio je i o svojoj bolesti.

“Ja sam jedan jako veliki bolesnik, ali želim poslati poruku svima koji su sličnoj situaciji da se bore. Evo ja sada poručujem da ću pobijediti sve bolesti pa makar imao pet metastaza. Miran sam i spokojan. Svjestan sam svega, htio bih da na mom primjeru pokažem i ostalima da i u bezizlaznim situacijama nema predaje”, kaže Ćiro.

“Ima jedna užasna definicija starosti, kažu da si star kad ne možeš više ljubav voditi”, rekao je Blažević te nastavio:

“Nije lako otići čovjeku koji je još uvijek, kako kažu u Bosni “bistar”. Bistar sam, nisam dementan i svjestan sam svega i htio bih na mom primjeru da pomognem i ostalim beznadežnim. Jer moja situacija je beznadežna, ali nećeš, “majku ti tvoju””, rekao je lažević koji se na kraju i našalio na svoj račun.

“Ima jedan divan vic. Ja sam to svratio na sebe. Pitaju me “šta bi želio da govorimo na tvom sprovodu. A ja kažem. Samo da kažeš, eno ga se opet mrda”, uz osmijeh je rekao Blažević.