Blogerka tvrdi da je sperma tajna njene savršene kože

tracy kiss 1

Britanska blogerka Tracy Kiss otkrila je način, koji mnogi smatraju ekstremnim, kako doći do savršenog lica. Tvrdi da je priroda već ponudila rješenje, a glavni sastojak koji ona koristi kako bi održala lice lijepim – je sperma.

28-godišnjakinja je na YouTubeu objavila video u kojem na praktičan način objašnjava prirodni tretman za osjetljivu kožu, piše Daily Mail.

tracy kiss 2

Budući da ova majka dvoje djece trenutno nema partnera, za pomoć se obratila prijatelju koji je redovno opskrbljuje sastojkom koji joj je neophodan kako bi kožu na licu održavala u besprijekornom stanju.

Spermu joj dostavlja u plastičnim kutijama, koje se inače koriste za dostavu kineske hrane.

Nakon dostave ona spremu utrlja na lice i ostavi 20 minuta da priroda obavi svoje. Poslije toga potrebno je samo toplom vodom isprati lice.

Nakon što je objasnila proceduru tretmana Tracy poručuje i da potrebni “losion” dobiva potpuno besplatno, budući da ga njen prijatelj proizvodi “na dnevnoj bazi”.

tracy kiss 3

Podsjetila je i svoje gledateljke koje su u vezi, da se za pomoć obrate svojim partnerima. Tracy napominje da bi bilo poželjno da se donator zdravo hrani, kako bi ljekovita svojstva bila veća.

“Mnogi eksperti su potvrdili da sperma nosi mnoge benefite. U mom slučaju se pokazala izuetno dobrom”, kaže Tracy.

Iako zvuči poprilično bizarno, sperma sadrži proteolitičke enzime, koji su dizajnirani tako da otpuštaju proteine​​.

Kada se redovno stavljaju na kožu ovi enzimi mogu pomoći da se razbiju mrtvi slojevi, tako da koža ostane glatka.

Ona također sadrži cink, magnezij, kalcij, kalij i fruktozu, koji bi mogli da hrane kožu, iako su prisutni samo u vrlo malim količinama.