Velika Britanija

Braća tjerala trudnu djevojku da spava s 15 muškaraca dnevno

brc

Zaprijetili su joj da će joj “razbiti glavu” ako ne zaradi ništa

Braća iz Velike Britanije držali su ženu kao seksualnu robinju i tjerali je da radi kao prostitutka čak i kada je zatrudnila sa jednim klijentom, prenose britanski mediji.

Ilsič Dumitru (19) i Joan Dumitru (24) prevarili su mladu ženu da dođe u Veliku Britaniju obećavši joj posao u fabrici, ali su je umjesto toga tjerali da spava sa 15 muškaraca dnevno.

Kada je žena (20) prošlog aprila stigla iz Rumunije u Britaniju braća su je pokupila na aerodromu i odvela je u kuću u Londonu, gdje su živjele druge dvije Rumunke.

Tada su joj oduzeti pasoš i dokumenti kako ne bi mogla da napusti zemlju i vrati se kući, saopštila je policija.

Rekli su joj da nosi “seksi” odjeću i dali joj torbu sa vlažnim maramicama i prezervativima. Iako se protivila i kazala da nije ništa slično nikad radila, dobila je odgovor da “će naučiti”.

Zaprijetili su joj da će joj “razbiti glavu” ako ne zaradi ništa. Ispostavilo se da je dnevno donosila i po hiljadu funti (više od 2.000 KM) zarade, koje su joj odmah oduzimane.

U međuvremenu je zatrudnila, a nakon brojnih prebijanja i pokušaja abortusa bojala se da je beba mrtva.

Onda joj je jedan od klijenata pokušao pomoći da stupi u kontakt sa porodicom u Rumuniji te joj dao mobitel koji je sakrila.

Nazvala je porodicu u Rumuniji, a onda su rumunski policajci stupili u kontakt sa agentima koji se bore protiv modernog ropstva u Velikoj Britaniji, nakon čega je uslijedilo hapšenje braće.

Zajedno su dobili više od 30 godina robije, Ilcic 15 godina i tri mjeseca, a Ioan 16 godina.