velika britanija

Bračni par na lutriji osvojio nevjerovatnih 190 miliona maraka

Thompsoni

Par živi u malenoj kući u nizu i već su počeli tražiti veću kuću kako bi njihova djeca imala svako svoju sobu

Britanski par, koji je osvojio nevjerovatnih 105 miliona funti (oko 190 miliona KM) na lutriji EuroMillions jackpot, nakon dugo razmišljanja je odlučio da ne planira skrivati svoj identitet.

Trgovkinja Lenka (41) i građevinski obrtnik Steve Thompson (42) iz Selseya održali su konferenciju za novinare na kojoj su nekoliko puta ponovili da su i dalje u šoku nakon golemog dobitka koji su osvojili prije sedmicu dana.

Steve je rekao da je, nakon što je shvatio da se svih sedam izvučenih brojeva poklapa s onima na njegovom listiću, bio na rubu srčanog udara, piše TheSun.

“Počeo sam se tresti. Znao sam da se radi o velikom dobitku, uopće nisam znao šta da radim. Šetao sam unutra van, otišao do svog kombija pa se opet vratio, htio sam pokucati na vrata svim susjedima i ispričati im…”, rekao je Steve. Dodao je da svoje klijente s kojima je dogovorio uređivanje stanova neće iznevjeriti.

“Sve poslove koje sam dogovorio do Božića ću napraviti kao da se ništa nije dogodilo. Ionako ne planiram ništa ne raditi jer jednostavno nisam tip koji voli sjediti. Moj poslovni partner zna da sam i dalje tu ako treba još jedan par ruku”, kaže otac troje djece od 8, 10 i 15 godina.

Par živi u malenoj kući u nizu i već su počeli tražiti veću kuću kako bi njihova djeca imala svako svoju sobu.

“Za nas je to velika stvar. No, ostat ćemo u kvartu jer nam se tu sviđa. Pomoći ćemo i članovima svoje porodice da svako kupi kuću za sebe”, rekli su.

Kažu da im je bitno da djeca “ostanu na zemlji” i da ih do sad nisu tražila ništa pretjerano. Najmlađa kćerka je zamolila da joj kupe rozi iPhone.

“Desetogodišnjak je rekao da bi volio da mu kupimo Teslu, ali to naravno nije moguće jer je premalen”, smiju se.

Lenka je porijeklom Slovakinja i veseli je što će joj njena rodbina od tamo sad lakše dolaziti u posjet.

“Ne samo da ćemo moći počastiti rodbinu nego ćemo počastiti i sebe. Moći ćemo češće na odmor, možda na neku plažu gdje je toplo”, rekla je Lenka, koja je u Britaniju došla na studij, a sa Steveom je u vezi 17 godina.