Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ispovijest Italijana

Bračni par umro od korona virusa u razmaku od dva sata, bili su 60 godina zajedno

roditelji

Posljednjih osam dana proveli su sami pod temperaturom 39 stepeni, a niko im nije smio prići, čak ni doktori

Par je preminuo od koronavirusa nakon 60 godina zajedničkog života u samo dva sata razmaka, objavili su italijanski mediji.

Severa Belotti (82) i Luigi Carrara (86), posljednje trenutke života provele su u Albinu, gradu u italijanskoj provinciji Bergamo. Njih dvoje su bili 60 godina u braku.

Njihov sin Luca Carrara otkrio je srceparajuće detalje njihovih posljednjih trenutaka koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Tvrdi da mu otac nije bio bolestan iako je bio u poodmaklom životnom dobu.

Kako on navodi, posljednjih osam dana proveli su sami pod temperaturom 39 stepeni, a niko im nije smio prići, čak ni doktori. Tek nakon vremena provedenog u izolaciji dovedeni su u bolnicu.

Luca tvrdi da ih nije mogao vidjeti prije smrti.

Luca Carrara

“Umrli su sami, tako funkcioniše ovaj virus. Vaši voljeni ostanu bez ikoga, ne možete ih ni zagrliti, utješiti, oprostiti se”, kazao je vidno utučeni Luca.

On je trenutno u karanteni sa suprugom i dvoje djece.

Njegovi roditelji su, kako navodi, bili u karanteni osam dana jer “nijedan doktor nije bio u blizini”, iako je zvao hitnu pomoć.

U Italiji je, kaže, haos.

“Bolnice su u stanju katastrofe. Doktori ne znaju šta da rade s viškom pacijenata, pa su prisiljeni birati kome da spase život. Ostavljaju starce da umru, ali šta im drugo preostaje, ne krivim ih”, ispričao je Carrara i dodao da su njihova tijela prebačena na groblje, gdje čekaju kremaciju.

Zbog ove situacije, u strahu od koronavirusa, niko ga nije došao posjetiti i pružiti mu podršku u danima kad je izgubio oba roditelja.

U Italiji je više od 12.000 potvrđenih slučajeva COVID-19 virusa, a umrlo je 827 osoba.