Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Darren i Carolyn Carter

Bračni par zgrozio javnost: Ljubili se pored lavova koje su ubili

lav i par

Voditelji safarija podijelili su fotografije na svojim društvenim mrežama uz tekst u kojem je stajalo kako ne postoji ništa što može zamijeniti ubijanje kralja džungle

Kanadski par postao je glavna tema mnogih portala nakon objavljenih fotografija koje su zgrozile javnost. Na dvije fotografije vidimo Darrena i Carolyn Carter koji besramno poziraju i ljube se kraj mrtvih životinja. Smatra se da su ubili najmanje dva lava za svog boravka u Južnoj Africi, na safariju Legelela.

Par iz Kanade bavi se taksidermijom, a za sebe kažu da su strastveni lovci i obožavatelji prepariranja. Odbili su bilo šta komentirati za američke medije, no mnogi ljudi nisu se suzdržali kada je u pitanju komentiranje njihovog čina.

Voditelji safarija podijelili su fotografije na svojim društvenim mrežama uz tekst u kojem je stajalo kako ne postoji ništa što može zamijeniti ubijanje kralja džungle.

Nakon svega ovoga, oglasio se Eduardo Gonçalves, borac za prava životinja i ukidanje lova, odnosno trofejistike, koji je rekao da ne postoji ništa romantično u ubijanju nedužne životinje. Dodao je kako Carterove treba biti sramota zbog počinjenog.