Život i zdravlje

menai most

Britanci već prave plan za sprovod kralja Charlesa

21/09/2022

Kodno ime za smrt kralja Charlesa III. je Operacija Menai Most, a ime je dobila po prvom željeznom visećem mostu na svijetu u Angleseyju u Walesu

Cijeli svijet je proteklih dana pratio sprovod kraljice Elizabete, a Britanci već pripremaju sprovod kralja Charlesa.

Plan nakon smrti kraljice zvao se Operacija Londonski most, a uključivao je objavu njene smrti, razdoblje službene žalosti i detalje za njezin državni sprovod. Operacija London Bridge nastala je još 1960-ih, samo nekoliko godina nakon njezine krunidbe, i revidirana je mnogo puta u godinama prije njezine smrti 2022.

Kodno ime za smrt kralja Charlesa III. je Operacija Menai Most, a ime je dobila po prvom željeznom visećem mostu na svijetu u Angleseyju u Walesu.

Iako je Charles tek postao kralj, planovi za nesretnu okolnost njegove smrti počeli su odmah nakon sprovoda kraljice Elizabete. Bivši kraljevski časnik za zaštitu Simon Morgan to je potvrdio na dana sprovoda kraljice.

“Nažalost, od sutra ujutro počinje ozbiljno planiranje za operaciju Menai Bridge”, rekao je za Today 19. septembra.

Očekuje se da će operacija Menai Bridge imati mnogo sličnosti s operacijom London Bridge, s planom koji će biti detaljno razrađen prije njegove krunidbe. Očekuje se da će se krunidba novog kralja održati iduće godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.