"the sun"

Britanski premijer treći put se ženi

Carrie Symonds1 (1)

Johnson i Symonds prvi su nevjenčani par koji živi u premijerskoj rezidenciji u Downing Streetu 10, a ondje su uselili u julu 2019.

Aktuelni britanski premijer Boris Johnson (56) i njegova zaručnica Carrie Symonds (33) odredili su datum vjenčanja te su poslali pozivnice članovima porodice i prijateljima na kojima je naznačen datum 30. juli 2022., piše Reuters, pozivajući se na The Sun.

Pojedinosti vjenčanja još uvijek su strogo čuvana tajna, piše The Sun.

Par se zaručio u 2019., no zbog pandemije koronavirusa datum vjenčanja je odgođen.

Jedini dosadašnji premijer Velike Britanije koji se oženio dok je bio na funkciji je lord Liverpool, koji se za Mary Chester oženio 1822.

Johnson i Symonds prvi su nevjenčani par koji živi u premijerskoj rezidenciji u Downing Streetu 10, a ondje su uselili u julu 2019.

Premijer Johnson i njegova zaručnica imaju sina Nicholasa, koji se rodio 29. aprila prošle godine. Ime je dobio po jednome od ljekara koji su liječili premijera Johnsona dok je bio u bolnici zbog težeg oblika koronavirusa prošlog proljeća.

Johnsonu je ovo treći brak. Prvi se put oženio 1987. Allegrom Mostyn-Owen, od koje se razveo 1993. Iste se godine vjenčao s Marinom Wheeler. Iz braka s njom ima četvero djece. Par se razveo 2018. godine. Carrie Symonds dosad nije bila u braku.