Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavio na Twitteru

Britanski zastupnik Paul Bristow će postiti kako bi bolje upoznao muslimane

bristow (1)

Istakao je kako se nada da će kroz post naučiti mnogo više o islamu ali i o sebi

Paul Bristow, britanski zastupnik, u petak je objavio da će postiti prvu sedmicu svetog mjeseca ramazana, javlja Anadolu Agency (AA).

Bristow, iz reda Konzervativne stranke, objavio je video na Twitter profilu u kojem je saopćio svoju odluku o postu, napominjući da na taj način želi shvatiti šta mjesec ramazan znači muslimanima.

“Ramazan je vrijeme za duhovno promišljanje, dodatno usavršavanje i pojačano vjerovanje. Odlučio sam da i ja postim prvu sedmicu ramazana”, kazao je ovaj 41-godišnji zastupnik iz Peterborougha.

Istakao je da ovim postupkom želi iskazati bliskost i dobre odnose sa muslimanima koji žive u Peterboroughu.

“Nisam musliman, ali smatram da je važno da ovo iskustvo doživim zajedno sa oko 20.000 muslimana koji žive u Peterboroughu, mom gradu“, dodao je Bristow.

Naglasio je da također želi bolje razumjeti koje aktivnosti muslimani obavljaju tokom ovog mjeseca i “šta im znači ramazan”.

“Jasno je da muslimani koji poste slijede svoju vjeru, a ne samo pravila. Ipak, lekcije kao što su samodisciplina, žrtvovanje i empatija prema ljudima koji u životu nisu imali baš mnogo sreće dostupne su svim ljudima. Velikodušnost nije ograničena religijom”, kazao je.

Istakao je kako se nada da će kroz post naučiti mnogo više o islamu ali i o sebi.

“Iako će to sigurno biti test moje mentalne snage i discipline, post uključuje i odlične trenutke prijateljstva“, dodao je Bristow, napominjući da će tokom posta svakodnevno snimati video o tom iskustvu.

“Nadam se da će ovo biti koristan način da ramazan predstavim i drugima poput mene koji ga ranije nisu iskusili”, rekao je Bristow.