Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Sad

Brutalno pretučena Ivana vodi tešku borbu: Povukla se u sebe, ne izlazi iz kuće

529323_djordje-lackovic-i-ivana-filipovic_ff

Kako pričaju komšije porodice Filipović, Ivana se vratila u kuću svojih roditelja i danima jedva da izlazi napolje

Ivana Filipović (22), studentica koju je sredinom marta momak Đorđe Lacković (24) brutalno tukao, sjekao nožem i pekao peglom, otišla je iz Novog Sada i vratila se u rodno Banovo Polje.

Prema nezvaničnim informacijama, nesretna djevojka nije mogla da se oporavi od užasa koji je preživjela, pa se vratila kod roditelja.

“Ivanu je proganjalo sve što joj se dogodilo, zato je dala otkaz u kladionici u kojoj je radila i morala je da ode”, kaže izvor lista “Telegraf”.

Drugarica koja joj je spasila život i koja joj je pomagala dok se oporavljala, Ljubica Pantelić, otišla je u Švedsku, tako da je Ivana ostala sama u Novom Sadu.

U pojedinim medijima pojavile su se informacije da je Ljubica bila u tajnoj vezi sa Lackovićem, čak su navodno na sudu pokazane i njihove zajedničke fotografije i intimni snimci, ali kako Telegraf saznaje, to nije istina. Na pitanje o pisanjima medija i svađi sa Ivanom, Ljubica je rekla:

“Da, vidjela sam to, sve su gluposti, nikakve svađe nije bilo, sve je ok, ne brinite”, rekla je ona.

Kako pričaju komšije porodice Filipović, Ivana se vratila u kuću svojih roditelja i danima jedva da izlazi napolje.

“Otkako se vratila kući, Ivana je dosta povučena, ne izlazi nigde, ne druži se ni sa kim. Otac joj je savetovao da se prebaci u Sremsku Mitrovicu ili Šabac, ali je ona odlučila da se ipak vrati u rodno selo”, rekao je izvor.

Ivana je 12. marta zadobila teške povrede zbog čega je prebačena u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, na odjeljenje grudne hirugije.

Lacković je Ivani rukama, nogama, i drvenom motkom nanio brojne povrede: polomio joj rebra, probio joj pluća, nožem unakazio lice i peglom joj pekao ruke.

Zadobila je višestruke prelome rebara, nagnječenje grudnog koša, nagnječenje plućnog krila, probušene su joj plućne maramice, a imala je i krv u plućima, brojne povrede i opekotine po licu i rukama, kao i više uboda i posjekotina na butinama.

Lacković se nad nesrećnom djevojkom iživljavao satima, a prestao je jer je morao da ode na posao i vrati službeni kombi.

Rekao joj je: “Vratiću se da nastavim gdje sam stao”. Brutalno pretučena djevojka tada je pozvala najbolju drugaricu Ljubicu u pomoć koja ju je presvukla i odvela iz stana pravo u bolnicu gdje je Ivana nedjeljama ležala.

Lackoviću je po hitnom postupku izdata zabrana prilaska oštećenoj i naredba da napusti stan u kome su zajedno živjeli. Prošle nedjelje mu je produžen pritvor za još 30 dana.

“Nisam htio tako da je prebijem”

Lacković se na saslušanju pred tužiocem branio riječima da je doživio “pomračenje svijesti” i da “nije htio tako da je prebije”.

“Poludio sam od ljubomore. Tukao sam Ivanu, ali nisam htio da ode tako daleko”, pravdao se Lacković u Osnovnom sudu u Novom Sadu.