Život i zdravlje

Savjeti iz Hemofarma

Brza detoksikacija organizma

30/11/2022

Filtrum je jedinstveno i prirodno rješenje za brzu detoksikaciju organizma i koristi se u slučajevima trovanja hranom i akoholom, te drugim toksičnim supstancama

Trovanje hranom, pićem, akoholom ili iznenadna dijareja mogu se dogoditi bilo kome, bilo kada i bilo gdje. Simptomi mogu da variraju od blagih, poput mučnine, gasova, grčeva i nadutosti do teških, praćenih jakom dijarejom, povraćanjem, povišenom temperaturom, slabošću, glavoboljom i dehidratacijom. I kod sumnje da hrana nije ispravna, potrebno je djelovati brzo kako ne bi došlo do trovanja. Upravo u takvim situacijama prva pomoć jesu takozvani enterosorbenti koji za sebe vežu toksine i pomažu njihovo izbacivanje iz organizma.

Ovo je najbrži način da se spriječe dalje komplikacije trovanja hranom.

Piše: mr ph. Davorka Kopanja

Šta su enterosorbenti? To su supstance koje, poput spužve, mogu apsorbovati štetne materije unutar gastrointestinalnog trakta. Ovo je jedna od najsigurnijih i najefikasnijih metoda za uklanjanje toksina kako u vanrednim situacijama, tako i tokom planirane detoksikacije organizma.

Mogu da se koriste u prevenciji, ali i tretmanu stanja povezanih sa intoksikacijama različitog porijekla. Iako sama riječ enterosorbent nije uobičajena, njihova primjena je poznata vijekovima.

U prošlosti su se često koristili u vidu uglja ili različitih tipova gline  kod trovanja, žutice, dijareje, dizenterije i drugih gastrointestinalnih  bolesti. Danas se koriste poboljšani proizvodi koji za sebe mogu da vežu i eliminišu različite toksine, a da pri tom ne štete organizmu.

Jedan od najsnažnijh enterosorbenata je Filtrum, patentirani proizvod na bazi hidroliziranog lignina. Zbog svoje specifične strukture i velike aktivne površine, lignin ima izuzetno širok spektar djelovanja i mnogo veći sorpcioni kapacitet u poređenju sa drugim proizvodima (1000 puta je efikasniji od aktivnog uglja u neutralisanju patogenih bakterija iz trakta).

Filtrum je jedinstveno i prirodno rješenje za brzu detoksikaciju organizma i koristi se u slučajevima trovanja hranom i akoholom, te drugim toksičnim supstancama (teškim metalima, bakterijskim toksinima, endotoksinima, alergenima i drugim). Efikasan je kod dijareje različitog porijekla, uključujući i putničku dijareju. Filtrum ima mnogo prednosti: prirodan je proizvod i dobro se podnosi, klnički je ispitan, siguran je za djecu i odrasle, ne škodi crijevnoj mukozi, nije toksičan i potpuno se izlučuje stolicom iz organizma u okviru 24 sata. 

Mogu da ga koriste i mala djeca, trudnice i dojilje uz konsultaciju sa ljekarom. Siguran je i kao dodatak drugim medicinskim protokolima kako bi se ubrzala detoksikacija i oporavak, s tim što treba voditi računa da se uzima odvojeno od lijekova, najmanje sat vremena ranije.

Filtrum možete pronaći na www.svakodobro.ba

Vrijeme slavlja

Obzirom da dolazi vrijeme slavlja i češće konzumacije alkoholnih pića, Filtrum se pokazao efikasnim kako u prevenciji, tako i u terapiji intoksikacije alkoholom. Za sve one koji žele da izbjegnu mamurluk, Filtrum je koristan saveznik. Preporučuje se uzimanje dvije tablete prije, i dvije tablete poslije konzumiranja alkohola.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.