Život i zdravlje

Čarobni napitak

Café Brazil savjetuje za Movember: Konzumiranjem kafe do boljeg zdravlja

28/11/2019

Kako se tokom mjeseca novembra poseban značaj pridaje važnosti i očuvanju muškog zdravlja, tako i Café Brazil muškarcima predlaže nekoliko izuzetno korisnih savjeta za očuvanje zdravlja

Svake godine tokom mjeseca novembra muškarci širom svijeta pozvani su puštati brkove kao simbol podizanja svijesti o muškom zdravlju. Naime, radi se o globalno popularnoj kampanji za očuvanje muškog zdravlja pod nazivom “Movember”.

Ideja Movember je potekla iz Australije i u svijetu se obilježava već 17 godina tokom mjeseca novembra, a njen glavni cilj je da širom svijeta pokrene dijalog i podigne svijest o važnosti muškog zdravlja. Sudjelovanjem u ovoj kampanji muškarci mogu pokrenuti razgovor o fizičkom, ali i mentalnom zdravlju muškaraca koje je širom svijeta još uvijek tema o kojoj se malo govori.

Kako se tokom mjeseca novembra poseban značaj pridaje važnosti i očuvanju muškog zdravlja, tako i Café Brazil muškarcima predlaže nekoliko izuzetno korisnih savjeta za očuvanje zdravlja, a koji su povezani upravo sa konzumiranjem kafe. Uzmemo li u obzir da je upravo Café Brazil jedan od najpopularnijih brendova kafe u našoj zemlji, vjerujemo da će snažnijem polu upravo njihovi proizvodi pomoći očuvanju zdravlja. U nastavku pročitajte na koji to način upravo konzumiranje kafe može pozitivno uticati na zdravlje kod muškaraca.

ZDRAVO SRCE

Studija rađena na Brooklyn koledžu utvrdila je da ako popijete četiri šolje kafe dnevno, smanjićete rizik od kardiovaskularnih bolesti za nevjerovatnih 53 posto. Naravno, nemojte ih sve popiti od jednom, odredite vremenske razmake koji vam najviše odgovaraju.

ČUVATE JETRU

Ako za razliku od ljudi koji kafu piju samo kada im je potrebna da bi ih održala budnim ponekad, ako je konzumirate svaki dan smanjićete mogućnost za oboljenje od raka jetre za čak 29 posto.

IZBJEGNITE DEMENCIJU

Ne samo da vas kafa čini opreznijim, već i čuva izoštrenost uma za starost. Studija Univerziteta Harvard pokazala je da redovan unos kofeina smanjuje rizik od Alchajmerove bolesti za čak 60 posto i prepolovljava šanse za razvoj Parkinsonove bolesti.

NAPITAK ZA BOLJU MEMORIJU

Kada sljedeći put zaboravite gdje ste ostavili ključeve, pravac u kuhinju da skuhate kafu! Studija Univerziteta Johns Hopkins utvrdila je da dupli espreso pojačava memoriju za narednih 24 sata.

BOLJE RASPOLOŽENJE

Studija škole za javno zdravlje Univerziteta Harvard objavila je kao rezultat da četiri kafe dnevno smanjuju rizik od depresije za 20 procenata.

ZAŠTITITE PROSTATU

Jeste li zabrinuti za prostatu? Trebalo bi da budete, ona je ipak najveći ubica muškaraca. Umjesto sa urologom, češće se družite sa konobarom ili konzumirajte kafu kod kuće. Prema studiji Univerziteta Harvard, 3-6 šolja kafe dnevno smanjuje rizik od raka prostate za 60 posto, čak iako konzumirate kafu bez kofeina.

UBRZAJTE KORAK

Zaboravite na sportska pića: da biste pojačali izdržljivost tokom trčanja za 26 posto, popijte jedan espreso – savjetuju naučnici Univerziteta Birmingham. Pozovite i prijatelje koji trče i napravite pauzu za kafu.

DRŽITE ŠEĆER POD KONTROLOM

Svaka šolja kafe koju popijete može da smanji šanse za razvoj dijabetesa tipa 2, za deset procenata – smatraju naučnici sa Instituta za naučne informacije o kafi, nakon provedene studije. Jedino što treba da uradite jeste da izbacite šećer iz ovog napitka.

SKINITE KOJI KILOGRAM

Brojne studije pokazale su da kafa efikasno djeluje na sagorijevanje masti, zahvaljujući kombinaciji sastojaka koji ubrzavaju metabolizam i suzbijaju apetit. Naravno, ne očekujte rezultate ako dnevno popijete tri kafe sa karamelom.

Komentari

Autor: PROMO

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.