Čega se muškarci najviše plaše u seksu

muskarac – zena

Cosmopolitan donosi listu od 10 strahova koje je svaki muškarac iskusio barem jednom u životu. Vidjet ćete koliko im zapravo nije lako.

1. Očajan seks

Oni se, možda čak i više od ženskog roda, plaše kako će seks biti loš. Brine ih kako će se pokazati i hoće li uspjeti uskladiti energiju sa svojom partnericom. Ako je s djevojkom ostvario divnu povezanost, danima pred sam čin molit će se da jedno drugome odgovaraju i u krevetu.

2. Strah da će se njegov vjerni saradnik spustiti

Da, ovo doista može biti frustrirajuće, pogotovo ako je ljepša polovina raspoložena za nastavak akcije.

3. Lažiranje orgazma

On je pun samopouzdanja kada je seks u pitanju, ali onda se zapita: Šta ako je svaka djevojka s kojom je spavao jednostavno odglumila orgazam? Ovo pitanje proganjat će ga noćima i pokušavat će se uvjeriti u suprotno, sve dok to i ne uspije.

4. Znoj

Muškarci se dosta znoje, pogotovo kada se izlažu fizičkom naporu. Za njega je seks trenutak kada troši svoju dugo skupljanu energiju pa se boji da bi se koja kapljica mogla jasno primijetiti ili još gore, da će znoj izazvati smrad zbog čega će vam biti neprivlačan.

5. Prekidanje akcije pitanjem: Je li već unutra?

Ovaj strah možda i nije toliko realan, međutim ogroman broj filmova prikazuje nam upravo ovu situaciju. Stoga je normalno da se javi strepnja da će se upravo to dogoditi i njima…

6. Sudionik koji ne želi sarađivati

Od svih strahova, ovaj se muškarcima ipak najčešće ostvaruje. Ako njegov mali prijatelj ne želi sarađivati, činjenica je da seksa neće biti. Nažalost, brojni muškarci postaju opsjednuti ovim strahom te izazovu paniku koja svakako neće navesti njegovu dragocjenu stvar da se digne.

7. Strah da mu je ponestalo kondoma

Seks sa zaštitom je veoma važan, a kada muškarci znaju da su potrošili sve kondome, u njima se budi velika dilema – trebaju li vas pitati imate li vi slučajno kondom ili vas pitati pristajete li na seks bez zaštite.

8. Plinovi

O da, muškarci znaju da se tokom seksa mogu dogoditi sramotne situacije, ali ono što ih muči je ono kako ćete vi reagirati na to. Možda ćete se nasmijati i nastaviti uživati, možda ćete ignorirati to što se dogodilo, a možda ćete svima ispričati i prekinuti s njim.

9. Strah da će mu partnerica zaspati tokom seksa

Ovo i nije toliki strah, koliko je povreda njegovog ega.

10. Strah da će mu partnerica umrijeti tokom seksa

Slično prethodnoj situaciji koja izaziva nemir, osim što u ovom slučaju mora živjeti s krivnjom zauvijek.