Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Četiri dana taje ime novog princa, a onda su ga slučajno otkrili svima?

kate 1
FOTO: Screenshot: The Sun

Britanska javnost nestrpljivo čeka objavu imena novog britanskog kraljevića. Kate Middleton je u ponedjeljak u bolnici St Mary's u Londonu rodila zdravog dječaka, a samo nekoliko sati kasnije izašla je pred novinare i svijetu pokazala novorođenče.

Iako su imena prvo dvoje djece Kate i William objavili nakon dva dana, na ime trećeg javnost čeka tri dana. Na kladionicama najbolje stoje imena Alexander, Arthur i Albert, a čini se da se administratorima službene web stranice kraljevske porodice potkrala greška i mnogi su uvjereni da se maleni princ zove Albert.

Naime, kada se u tražilicu službene stranice upiše “Prince Albert” pojavljuje se obavijest da je toj stranici pristup zabranjen.

William je u svom prvom javnom pojavljivanju nakon rođenja princa rekao da još uvijek nisu odlučili koje ime će djetetu dati, ali da će uskoro odlučiti i objaviti ga.

Kladionice u Britaniji stopirale su klađenje na ime novorođenog princa.

Glasnogovornik kladionice Coral medijima je rekao da se očekuje da će kraljevska porodica  danas službeno objaviti ime bebe i da su zaista najveće šanse da će zvati Albert.