Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Četiri načina kako se brzo riješiti kašlja

b02aa2a324e02550b2c16c7a3489589f_XL

Dolaskom hladnog vremena počinje i sezona gripa i neugodnog kašlja.

Ali kašalj nije nužno nusprodukt prehlade, on često nastaje usred problema sa alergijama, različitim oblicima astme, viška kiseline, pušenjem i okruženju sa suhim vazduhom.

Čak i neki lijekovi, poput onih za regulaciju krvnog pritiska i alergija, mogu prouzrokovati hronični kašalj. U većini slučajeva nemoguće ga je kontrolisati, što može da bude prilično neprijatno i uznemirujuće.

Ostanite hidrirani

Infekcije respiratornog trakta dovode do prehlada i iritacije sluzokože. Višak sekreta se konstantno vraća u grlo iritirajući ga, što na kraju dovodi do kašlja.

Ispijanjem tečnosti uticat ćete da se stanji dio sluzokože, kao i da se membrane služnice dodatno navlaže.

[yuzo_related]

Hidratacija je posebno važna tokom zime, jer zbog grijanja u zatvorenim prostorima dolazi do pojave suvog vazduha, koji takođe uzrokuje kašalj.

Pastile i topli napici

Nakon što ste se pobrinuli da budete uvijek hidrirani, probajte s pastilama od mentola, jer su one veoma efikasne kada je kašalj u pitanju.

Topli napici poput čaja s medom će takođe umiriti grlo i osloboditi vas neprijatnog kašlja.

Topla kupka i osvježivač vazduha

Ako već nekoliko dana ne prestajete da kašljete, nije na odmet da se istuširate ili okupate toplom vodom. Ovaj vid terapije ne pomaže samo kod prehlada, već i kod dugogodišnjih alergija.

Osvježivači vazduha su takođe veoma korisna stvar. U prostorima gdje se grije, često dolazi do isušivanja vazduha, a vraćanjem vlažnosti u vaš prostor sasvim sigurno ćete smanjiti kašalj, ali budite oprezni da ne pretjerate jer će zbog viška vlage doći do pojave gljivica i bakterija u vašem prostoru.

Klonite se irita

Sigurni smo da volite parfema i različite sprejeve, ali neki ljudi su osjetljivi na njihove mirise, koji iritiraju njihove sinuse, izazivajući dodatno lučenje sluzi koja na kraju dovodi do pojave hroničnog kašlja.

Najiritantniji miris za svako grlo je dim cigarete, pa vam svakako savjetujemo, iz više razloga, da se riješite ove loše navike, jer pored iritantnog kašlja, konzumiranje nikotina može da dovede i do raka pluća.

Ukoliko i nakon primjenjenih metoda, kašalj ne prestaje, obavezno se obratite ljekaru.