savjeti stručnjaka

Četiri stvari koje žene ne bi smjele raditi “dole”

ginekolog
FOTO: Screenshot / youtube.com/@MadPASMR

Ne mora mirisati kao tropski povjetarac. Svi produkti koje koristite za čišćenje, ako pretjerate mogu dovesti do infekcije

Iako mnoge žene misle i rade suprotno, njihov spolni organ “sposoban” je brinuti se sam za sebe. Ipak, veliki broj dama insistira da na svoje načine čisti i brine.

Dame, ovo su četiri stvari koje nikad ne biste smjeli raditi.

1. Ni slučajno je ne čistite parom!

Nije ćilim, ne koristite paru da je očistite! Glumica Gwyneth Paltrow svojevremeno je osmislila način čišćenja aparatom za paru, ali stručnjaci su njen izum prozvali lošim, pa čak i štetnim po zdravlje.

2. Ne koristite medikamente na svoju ruku!

Kreme i medikamente koji su dostupni u apotekama i prodavnicama nije pametno koristiti.

Takođe, ni slučajno ne koristite kućno spravljene medikamente poput tea tree ulja ili bijelog luka, jer bi u najgorem slučaju mogli proizvesti opekotine. Ne slušajte internet savjete!

3. Ne umećite svašta u nju!

Manje-više znate šta smijete umetati. Neke stvari, iako se čini da su sigurne, i nisu baš. Uglavnom, pravilo je da sve prije umetanja dobro operete. Izbjegavajte banane, krastavce i kućanska pomagala, čak i ako ih očistite, mogu izazvati iritaciju.

4. Nemojte je pretjerano čistiti!

Ne mora mirisati kao tropski povjetarac. Svi produkti koje koristite za čišćenje, ako pretjerate mogu dovesti do infekcije.

Iako zvuči kao otrcana fraza, ona se čisti sama, i ne morate se previše zamarati sitnim zahvatima.