Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čokoladna torta od samo dva sastojka

cokoladni kolac

Nedavno smo objavili recept za japanski kolač od samo tri sastojka, koji možete pročitati OVDJE.

Video koji je objavljen 2013. godine i u kom je objašnjen postupak njegovog pravljenja privukao je tada veliku pažnju ljubitelja poslastica koje se brzo spremaju.

Novi hit na internetu je čokoladni kolač od samo dva sastojka. Za pripremanje su vam potrebna samo tri jaja i 165 grama čokolade.

Uputstvo:

1. Zagrijte pećnicu na 170 stepeni Celzijevih. Odvojite žumanjke od bjelanjaka te bjelanjke stavite u frižider dok ih ne budete trebali.

2. Nakidajte čokoladu i otopite je na pari. Kada se čokolada malo ohladila, promiješate je i dodajte žumanjke.

3. Izvadite bjelanjke iz frižidera i istucite ih mikserom u čvrsti snijeg.

4. U smjesu s čokoladom i žumanjcima dodajte trećinu snijega od bjelanjaka. Postupak ponovite dok ne potrošite sve bjelanjke.

5. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za torte promjera 15 centimetara i pecite 30 do 40 minuta na 170 stepeni.

Kolač prohladite i poslužite.

Ako želite pojačati okuse, dodajte neko žestoko piće poput ruma, konjaka ili čokoladnog likera.