Život i zdravlje

Willy Weber

Čovjek koji je vodio brigu o Schumacherovoj karijeri: “Vrijeme je da kažu istinu”

20/07/2022

Podvrgnut je dvjema operacijama, a nakon toga je stavljen u induciranu komu kako bi se sačuvalo što više njegovih moždanih funkcija. U junu 2014. godine Schumacher je izašao iz inducirane kome, a njegova glasnogovornica je potvrdila kako čuje i odgovara na dodir

Willy Weber, čovjek koji je vodio brigu o karijeri Michaela Schumachera, tvrdi da ga je porodica legendarnog vozača odbacila nakon Michaelove nesreće na skijanju te ju optužio za laganje o zdravstvenom stanju sedmerostrukog prvaka svijeta u Formuli 1.

Michael Schumacher je, podsjetimo, 2013. godine doživio nesreću na skijanju u francuskim Alpama kada se spuštao neoznačenim dijelom staze u resortu Meribel te izgubio kontrolu nad skijama, pao i glavom udario u kamen.

Odmah nakon nesreće je u kritičnom stanju prevezen helikopterom u najbližu bolnicu.

Podvrgnut je dvjema operacijama, a nakon toga je stavljen u induciranu komu kako bi se sačuvalo što više njegovih moždanih funkcija. U junu 2014. godine Schumacher je izašao iz inducirane kome, a njegova glasnogovornica je potvrdila kako čuje i odgovara na dodir.

Također, obznanjeno je kako Schumacher napušta bolnicu u Grenobleu te oporavak nastavlja u svojoj kući na Ženevskom jezeru. Njegova supruga Corrina i ostatak porodice ne žele govoriti o Michaelovom stanju pa je to stvorilo mnogo površnih informacija.

“Više stotina puta pokušao sam kontaktirati Corrinu. Nije mi odgovorila. Zvao sam i Jeana Todta koji mi je rekao da ne idem u bolnicu, da pričekam jer je prerano. Kad sam sutradan zvao, niko mi se nije javio. Nisam očekivao takvo ponašanje i zbog toga sam i dalje ljutit. Maknuli su me na stranu govoreći da je prerano, a sad je prekasno. Prošlo je devet godina. Vrijeme je da kažu istinu”, rekao je Weber.

“Mogao sam shvatiti kakva je situacija kad se to dogodilo, uostalom uvijek sam radio sve da zaštitim Michaelov privatni život. No, otada od njih ne dobivamo ništa osim laži”, dodao je.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.