Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

D-manoza u prahu – lijek broj 1 za liječenje urinarnih infekcija

D-Manoza u prahu

Ako patite od čestih infekcija urinarnog trakta i mokraćnog mjehura,pijete antibiotike, ali infekcije se sve jedno ponavljaju-D-manoza može biti pravo rješenje za vas.

Svake godine milijuni ljudi – većinom žene – pate od infekcija urinarnog trakta. 90% tih infekcija uzrokuje bakterija E.coli.

D-manoza (engl. – D-mannose) je jednostavna molekula šećera, koja se prirodno nalazi u biljkama poput breze, brusnice, borovnice, breskve i koristi kao „broj 1 za liječenje mokraćnih infekcija“.

Kako djeluje D-manoza

Kada se E.coli prilijepi na stijenke urinarnog trakta, širi se i stvara probleme. Kod uzimanja D-manoze, bakterije se lijepe na jednostavnu molekulu šećera i nakon toga se izbacuju iz organizma tijekom mokrenja.

D-manoza ne izaziva poremećaj normalne fiziološke flore crijeva niti uzrokuje gljivične infekcije koje se često javljaju nakon antibiotskih terapija, a izlučuje se iz vašeg organizma u roku od 4 sata od trenutka uzimanja.

Nuspojave kao rezultat uzimanja D-manoze do sada nisu zabilježene.

D-manozu mogu uzimati trudnice i djeca uz primjereno doziranje.

D-manozu mogu uzimati i dijabetičari uz kontrolu razine šećera u krvi

Ako često patite od infekcija mokraćnog mjehura, možete koristiti prah D-manoze u preventivne svrhe,uzimanje može biti dugoročno,čak i nekoliko mjeseci jer su studije pokazale da nema nuspojava.