Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Video objavio na Youtubeu

Dao otkaz uz trubače: Nadam se da će barem neki poslodavcu reći “dosta”

otkaz

Najbližima se ipak nije svidjela njegova reakcija i zabrinuti su za njega

Nikola Nemešević Nemeš (30) ove je sedmice dao otkaz na radiju na kojem je do tada radio. Ništa nije prepustio slučaju pa je tako na majicu nalijepio papir na kojem je napisao: ‘Dajem otkaz’. Sa sobom je poveo trubače, a posvuda su letjeli konfeti. Kako je ispričao za 24sata.hr, to je napravio jer nije više mogao izdržati pritisak koji je osjećao jer su stvari u posljednjih 10-ak dana izmaknule kontroli.

– Noć prije toga nisam mogao spavati, znao sam da me očekuje stres ako odem na radio i pokušam opravdati mali propust do kojeg je došlo tokom vikenda – govori Nemeš.

Cijeli je događaj snimao i objavio na svom YouTube kanalu, ali nije očekivao da će dobiti podršku mnogih pratitelja.

– Znao sam da će se moji prijatelji i kolege nasmijati ako to podijelim na društvenim mrežama, ali spektakl u ovakvom mjeri nisam mogao ni zamisliti. Ali hvala im svima. Nadam se da će bar neki ljudi koji nisu zadovoljni tretmanom na poslu razmisliti i reći poslodavcu koji maltretira njih ili kolege da je dosta. Treba skupiti mu*a za to – ističe muzičar na kojeg šefica nikad nije vikala, ali se nije lijepo ophodila prema njegovim kolegama što on više nije mogao slušati.

Najbližima se ipak nije svidjela njegova reakcija i zabrinuti su za njega. Svjesni su da se sad njegove pjesme više neće emitirati na jedina dva radija koja su to radila.

– Moji roditelji se sada brinu i kažu da sam samom sebi ovim nanio štetu, ali u djetinjstvu su me učili da se suprotstavim nasilnicima čak i onda kad ne maltretiraju mene, nego druge – zaključuje.