Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oglasio se poznati novinar

Denis Latin progovorio o svojoj bolesti: Ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih ljudi

denis latin (1)

Prijatelji, mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi

Novinar Denis Latin danas je na Facebook profilu objavio status o svojoj borbi s Chronovom bolesti koju vodi od 1986. godine. Latin je u statusu osudio ljude kojima je teško pridržavati se mjera koje uključuju pranje ruku, maske i držanje distance.

“Još 1986. obolio sam od nezarazne hronične Chronove bolesti koja je neizlječiva. Ova bolest nosi sa sobom bezbroj hospitalizacija, teških pretraga, ponekad i operativnih zahvata, ali i bezbroj ograničenja u svakodnevnom životu. Puno stvari ne možete, jednostavno ostaje zakinuti za ono što drugi mogu. Neki ne mogu uopće raditi i ovise o tuđoj financijskoj i svakoj drugoj pomoći. Nikad se nikome nisam žalio zbog toga. Samo sam se trudio disciplinirano provoditi mjere koje su mi propisali liječnici i na poslu uvijek davati sve od sebe”, napisao je Latin, te dodao:

“Zato ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih običnih građana kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske, poštivati socijalnu distancu da bi zaštitili svoje zdravlje i život, kao i zdravlje i život drugih. Iz perspektive nekog ko je proveo barem godinu dana u bolnici i 34 godine života sa Chronom, ne mogu razumjeti da se neko ne može odreći izlaska u kafić, druženja s prijateljima i nekih tako banalnih i ispraznih stvari. Prijatelji, mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi. Vaš Denis”, zaključio je Latin na Facebooku, prenosi Index.hr.

Još 1986. obolio sam od nezarazne kronične Chronove bolesti koja je neizlječiva. Ova bolest nosi sa sobom bezbroj…

Posted by Denis Latin on Monday, October 19, 2020