Dijete bilo prisiljeno spavati na hladnom bolničkom podu

isabella-dalton111

Jedno dijete od dvije godine bilo je prisiljeno spavati na hladnom bolničkom podu iako je bilo slobodnih kreveta.

Nijedan ljekar nije bio slobodan da pregleda bolesnu Isabellu Dalton osam sati u bolnici Royal Preston, a po pravilima, osoblje je ne može smjestiti u krevet dok je ljekar ne pregleda.

Jessica Dalton, 22 with daughter Isabella Dalton,2 of Chorley, Lancs. See rossparry copy RPYFLOOR: A toddler was forced to sleep on a cold hospital floor while waiting EIGHT hours to be seen by a doctor - despite being surrounded by empty beds. Isabella Dalton, two, was rushed to hospital at 11pm by her mother Jessica when her temperature rocketed due to tonsilitis and an ear infection. But the hospital was so short-staffed that no doctor was available to see her - and staff could not allocate her a bed until she had been examined.

U bolnicu ju je dovela majka Jessica Dignall kad je dobila visoku temperaturu zbog upale krajnika i uha.

– Isabella je spavala na hladnom tvrdom podu u čekaonici. Na drugoj strani čekaonici su sobe sa praznim krevetima i vidjeli smo ih svaki put kad bi otvorili vrata. Stalno sam pitala bi li mogli smjestiti moje dijete na jedan od tih kreveta kako bi joj bilo udobnije, osoblje mi je govorilo da ne smije napustiti čekaonicu bez pregleda. Jedan ljekar je došao u čekaonicu da razgovara sa roditeljima drugog djeteta, pogledao u Isabellu kako spava na podu i nije poduzeo ništa, rekla je Jessica Dignall, te dodala kako joj nisu ponudili ni dekicu.

Iz uprave bolnice su najavili da će istražiti cijeli slučaj.