Dječak otjeran s plaže u Opatiji jer nije imao novca za ležaljku

more plaza

S plaže u Opatiji otjeran je 16-godišnji dječak. Naime, plaža na kojoj se htio okupati, nalazi se pod koncesijom, a, prema riječima jednog roditelja, mladić je otjeran samo zato jer je nije htio iznajmiti ležaljku i kupiti piće u obližnjem kafiću.

“Moj 16-godišnji sin se otišao kupati na novi dio kupališta koji se nalazi između obnovljenog kupališta Angiolina i kupališta Lido. Dio je to koji se nekad zvao ‘kod grede’ jer je upravo na tom mjestu bila postavljena drvena greda iznad vode za zabavu i skakanje.

Moj sin, obzirom na to da je školarac, ne može sebi priuštiti da kod svakog odlaska na kupanje iznajmi ležaljku i kupi sok u kafiću na plaži. Međutim, on se ima pravo kupati u moru u gradu u kojem živi.

Čini se kako to ipak više kod nas nije tako jer iako je uvažavao pravila ponašanja na kupalištu, konobari s kupališta Lido zatražili su da napusti plažu na čijem je jednom betonskom dijelu našao mjesto za svoj šugaman”, rekao je opatijski roditelj za Novi list.

Inače, ovo nije jedini primjer negativnih iskustava na plažama i kupalištima pod koncesijom. Slične situacije događale su se i ranijih godina nakon davanja u koncesiju određenih površina na pomorskom dobru. To je, naravno, izazivalo negodovanje domaćih ljudi. Posebno onih koji u sezoni nemaju vremena za cjelodnevno odmaranje na ležaljkama.

Međutim, kako tvrde pravni stručnjaci, takvi postupci koncesionara su nezakoniti i nisu u skladu s uvjetima po kojima je izdana koncesija.