Dječak pomogao mami da se porodi i spasio život bebi

djecak majka444

Desetogodišnji dječak pomogao je svojoj mami tokom poroda koji ih je sve iznenadio i spasio život svom bratu.

Jayden Fontenot je dokazao je da je sve moguće jer nije samo pomogao mami da rodi na podu kupatila u porodičnoj kući u Louisiani, nego je i pomoću aspiratora za nos spasio život novorođenčetu koje nije disalo.

36-godišnja Ashly Moreau je ujutro, 11. avgusta otpratila svog zaručnika na posao i tada joj je puknuo vodenjak. Pogledala je prema dolje i primijetila da može vidjeti bebine nožice.

Ashly je odmah pozvala pomoć. Poslala je dječaka do njegove bake koja živi u u kući odmah do njih, međutim ona nije mogla pomoći jer zbog nedavne operacije nije mogla hodati. Pozvali su hitnu pomoć, a Jayden je odmah počeo pomagati mami.

Jayden je slijedio mamine instrukcije. Okrenuo je bebu i podržavao svoju mamu tokom poroda – kada se dijete rodilo nije disalo. Jayden je odmah pronašao aspirator za nos koji koristi njegova 11-mjesečna sestra i počeo pumpati zrak kroz bebin nos i usta. Beba, kasnije nazvana Daxx, počela je disati, a u njihov dom je vrlo brzo stigla i hitna pomoć.

Ponosna mama je kasnije opisala svoje osjećaje o sinu Jaydenu:

“Jako sam ponosna na njega. On je hrabar i jak. On je moj heroj”, rekla je. Ljekari su u bolnici kasnije rekli da Jayden nije pomagao mami pri porodu beba bi umrla zbog nedostatka kisika.

https://www.youtube.com/watch?v=W0ATkZnkyq8