Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Navijači Trabzonspora

Djeci dao imena po bojama najdražeg kluba

blizanci

Bilo je, kako je kazao, različitih reakcija na ovu njegovu odluku

Bračni par Meryem i Umit Senyer, vjerni navijači Trabzonspora, koji žive u holandskom Arnhemu, blizancima rođenim u augustu prošle godine dali su imena Bordo i Mavi (bordo i plavo), po bojama ovog turskog kluba, javlja Anadolu Agency (AA).

Otac Umit ispričao je za AA da su on i supruga rođeni u Holandiji, ali da su njihovi korijeni iz Trabzona. Bio je i vođa navijačke grupe Trabzonspora u periodu 2009-2015. Prvenstveno je blizancima planirao dati imena igrača tog turskog kluba.

Međutim, smatra da su igrači prolazni, dolaze i odlaze iz kluba, a njegove boje ostaju trajno. Zbog toga im je dao imena Bordo i Mavi.

Umit je nakon rođenja blizanaca otišao u opštinu i upisao ih po ovim imenima. Bilo je, kako je kazao, različitih reakcija na ovu njegovu odluku. Neki članovi porodice su htjeli drugačija imena pa su druga imena blizanaca Adem i Ayse.

“Dva ili tri dana nakon rođenja blizanaca igrao se meč Galatasaray – Trabzon. Galatasarayju smo dali četiri gola”, prisjetio se Umit.

Govorio je i o velikoj ljubavi prema fudbalskom klubu.

“Sjećam se jedne utakmice, kao da je igrala Barcelona. Dok sam gledao utakmicu nazvala je supruga i kazala da je poplava u kući”, ispričao je Umit koji je kazao da je utakmica tako dobra da ga ništa ne može spriječiti da ne završi gledanje.

Naravno, istakao je, kada je došao kući sve je bilo poplavljeno.

“Supruga se ljutila, ali Trabzonspor je pobijedio i ništa drugo nije bilo važno”, izjavio je Umit.

Meryem je pojasnila da su od početka imali problem kada su imena u pitanju. Kako je kazala, ime Mavi je uobičajno, međutim, Bordo nije ime koje neko daje svom djetetu.

“Sada sam zadovoljna imenima. Nadam se da će i oni voljeti svoja imena ovoliko koliko ih mi volimo”, izjavila je Meryem.

“Imena se sviđaju i Holanđanima, jer su drugačija i nikada nisu čuli za njih”, pojasnila je navodeći da Trabzonspor za njih nije samo sport nego drugi život.