Djed Mraz legao na pod kako bi se približio autističnom dječaku

djed-mraz-i-djecak111

Tokom održavanja događaja u organizaciji udruženja „Autism Speaks“ u Sjevernoj Karolini, jedan Djed Mraz pokazao je veliko srce – ignorirao je uobičajeni protokol i svoju pažnju u potpunosti poklonio autističnom dječaku. Naime, maleni Brayden se nije mogao opustiti dovoljno da djedici sjedne u krilo, čak ga ni roditelji na to nisu uspjeli nagovoriti. No, djedica je ustao sa svoje stolice i legao na pod ne bi li mu se pokušao približiti.

„Bilo je nevjerovatno. On je ležao pored dječaka i igrali su se sa snježnom kuglom“, izjavila je Maeghan Pawley, članica udruženja za pomoć autističnoj djeci.

Iako se prije toga nije mogao opustiti, dječak je Djeda Mraza potpuno prihvatio, gledao ga je i smiješio se.

„Mi dajemo sve od sebe da bi se ova djeca što bolje prilagodila, bez obzira na to koliko truda i vremena bilo potrebno“, rekla je Maeghan.

Maleni Brayden je dobio dragocjeno vrijeme s Djedom Mrazom u sklopu projekta kojem je bio cilj omogućiti djeci s posebnim potrebama stvaranje uspomena koje su uobičajene svoj djeci. Zbog toga je shopping centar otvoren pola sata prije uobičajenog radnog vremena, kako bi se izbjegla gužva i galama.

Braydenova mama Erin je izjavila da je neizmjerno zahvalna udruženju bez koje nikada ne bi dobili dragocjene fotografije.