Život i zdravlje

Djevice teško otkrivaju emocije, Škorpije su zlopamtila

24/05/2015

Teško je biti pametan kada je ljubav u pitanju. Svi griješimo, a pogotovo kad se zaljubimo. No, za svaki horoskopski znak postoje one karakteristike – zbog kojih najčešće budu ostavljeni. Evo koje su…

Ovan

Ovnova samouvjerenost, koja je na početku možda i bila privlačna partneru, vremenom postaje veliko opterećenje. Ovnovi bi morali da porade na svom egoizmu i nauče da ponekad i partnera treba staviti na prvo mjesto. Treba shvatiti da je kompromis temelj svake dobre i duge veze. Njihova ishitrenost i brzoplete reakcije takođe mogu predstavljati problem u vezama, jer se drugi jako teško nose s njihovim napadima ljutnje i bijesa.

Bik

Bikovi koji su u dugoj i stabilnoj vezi često više ne brinu o sebi. Ojsećaju se ugodno, pa pretjeruju u hrani i piću i ne paze na izgled, što može postati jako neprivlačno. Nekad su previše lijeni za romantiku i partnera uzimaju zdravo za gotovo. Smetnju u vezama predstavlja i njihova tvrdoglavost. Bikovi su skloni i tome da partneru dugo zamjeraju greške i uporno započinju iste svađe, što svakome s vremenom dosadi.

Blizanci

Blizanci su skloni flertu, pa se partner uz njih može osjećati nesigurno. Ne odaju utisak stabilnosti i pouzdanosti, zbog čega voljena osoba oseća da na njih ne može da se osloni. Sklonost čestim promenama mišljenja i raspoloženja isto je nešto što drugima nije privlačno, jer se nikad ne zna koje će od mnogih njihovih lica izbiti na površinu.

Rak

Rakovi često već na početku veze postanu zavisni od partnera, a spominjanje zajedničkog života ili braka u tako ranoj fazi svakoga prestravi. Kad su u vezi, partner postaje centar njihovog svijeta, zbog čega se često može osjetiti kao da ga Rak guši. Uvredljiv je i osjetljiv, pa ga je jako lako povrijediti. Ne voli da započinje nove stvari i da se upušta u nove aktivnosti, pa život s njim može lako ući u rutinu.

Lav

Lavov veliki ego nešto je s čime se treba znati nositi. Nije lako živeti s osobom koju vrijeđa svaka sitnica i koja je spremna danima da ne progovara s partnerom zbog uvređenosti. Sami su sebi na prvom mjestu, što vremenom postane veliki problem. Ne znaju da priznaju grešku, a uz to su skloni flertu, pa se partner ponekad s njima osjeća nesigurno.

Djevica

Sramežljive i povučene Djevice teško otkrivaju svoje prave emocije pa njihov partner nikad ne zna šta stvarno osjećaju. Život s njima može biti težak jer su previše kritične i uvijek svemu pronalaze neku manu. Teže za savršenstvom, ali ne shvataju da treba uživati u malim, običnim stvarima. Njihova opsjednutost čistoćom i zdravljem takođe može biti vrlo naporna.

Vaga

Vagin ljubavni život može biti haotičan, jer često bira pogrešne partnere, one kojima treba pomagati ili ih popravljati, što nije dobra osnova za vezu. Kad su u vezi, neodlučne su i stalno razmišljaju da li je partner za njih pravi, a izluđujuća je i njihova sklonost flertu. Ne vole svađe, pa govore ono što partner želi da čuje, što može postati problem, jer je iskrena komunikacija temelj svake uspješne veze.

Škorpija

Škorpije uvijek idu na sve ili ništa, pa s njima nije lako držati korak. U vezi postaju ljubomorne i posesivne pa često guše partnera. Osim toga, tajanstvene su pa voljena osoba uvijek ima osjećaj da Škorpija nešto krije i da s njima nije potpuno iskrena. Zlopamtila su koja nikad ne opraštaju, a mali sukob redovno pretvaraju u dugotrajnu svađu punu optužbi i pokušaja emocionalne manipulacije.

Strijelac

Strelci su često neosetljivi i nepažljivi pa često uvrijede partnera, a da toga nisu ni svjesni. Žive za uzbuđenje i akciju pa im sve brzo dosadi. Partner osjeća da stalno mora da im bude zanimljiv, što može da stvori pritisak. Ono što je njihov najveći problem u vezama je potreba da imaju potpunu slobodu i samo svoj društveni život, što mnogim partnerima ne odgovara.

Jarac

Jarac je odsutan i distanciran dok ne dobije potpuno povjerenje u partnera, što je dugotrajan proces koji malo ko može dočekati. Partner lako postaje frustriran jer ne zna pravu prirodu Jarčevih osjećanja. Nije lako živeti s melanholičnom osobom koja se oko svega brine, a njegov pesimizam prenosi se i na okolinu. Nisu spontani i opterećeni su poslom, pa život s njima može postati monoton.

Vodolija

Vodolijina potreba za slobodom i insistiranje na individualnosti mogu da budu iscrpljujući u vezama pa tako partner ponekad ima osjećaj da su Vodoliji svi važniji od njega. Bogat društveni život mnoge partnere čini ljubomornim, što Vodolija ne može da shvati. U nekim slučajevima nedostatak intimnosti i romantike može dovesti do udaljavanja. Voljena osoba uvijek zna šta Vodolija misli, ali nikada šta osjeća, jer izbjegava da razgovara o svojim emocijama.

Ribe

Ribe žive u svom svijetu i često idealiziraju partnera, ali njihovim nerealnim očekivanjima nije moguće udovoljiti. Često ulaze u odnose s osobama koje ih ne zaslužuju ili održavaju tajne veze. Obično imaju komplikovan ljubavni život, a zbog požrtvovne prirode spremne su mnogo toga da istrpe, ali partneri ih često iskoriste i odbace. Moraju shvatiti da ljubav nije samo davanje, već i primanje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.