Život i zdravlje

Djevojčica koja je odrasla u afričkoj divljini (FOTO)

08/06/2015

Rođena u Africi porijeklom iz Francuske, djevojčica Tippi Benjamine Okanti Degre imala je najneobičnije djetinjstvo. Najbolji prijatelji su joj bile divlje životinje, kupala se sa krokodilima, a slon je bio njen “brat”.

Afrika je bila njen dom dovoljno godina da se sprijatelji sa svirepim životinjama i ljudima iz plemena u Namibiji. Još kao mala djevojčica, Tippi je izjavila:

“Ovde nemam drugare. Zato što ne viđam djecu. Tako da su životinje moji drugari”.

Teško da neko od nas može da kaže da je doživio avanturu gdje je jahao nojeve u slobodno vrijeme ili da mu je najbolji drugar iz djetinjstva slon.

Okružena majmunima i lavovima, neodoljiva mala Tippi izgradila je snažnu vezu s prirodom, a svijet divlje Afrike prihvatio ju je kao svoju.

Njeni roditelji su fotografi divljih životinja i vrlo brzo nakon rođenja Tippi je pokazala nesvakidašnju sposobnost formiranja veza sa divljim životinjama. Odrasla je sa njima i uspjela je da ostane živa i zdrava, a životinje nisu ni na koji način bile ukroćene ili obučavane.

Njenu neobičnu družinu čine: slon Ebu, leopard zvani J&B, krokodili, mladi lavovi, žirafa, mungos, noj, merkati, zebra, šita, zmija, džinovka žaba i kameleoni. Osim što Tippi nije bila svjesna razlike između nje i “drugara”, same životinje su prijateljski odgovarale na svaki njen pogled i dodir. Negdje u daljini bi se gubilo svako roditeljsko “nemoj”, Tippi je potpuno slobodno prilazila životinjama i igrala se sa njima.

Nakon 20 godina roditelji su odlučili da se vrate u Pariz, upisali su djevojčicu u državnu školu, ali odrastanje sa životinjama nije moglo da se poredi sa druženjem sa ljudima, pa se Tippi ubrzo vratila u Afriku i imala je kućno obrazovanje. Danas je režiser i radi brojne emisije o divljim životinjama na Discovery programu.

Kako ističe, i danas, nakon što više nije dio afričke prirode, ona osjeća posebnu vezu sa životinjama, a svoja iskustva opisala je u knjizi “Tippi: Moja knjiga o Africi”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.