Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojčica Mina se rodila i odrasla u zatvoru

mina afg445

Djevojčica Mina (11) rođena je i odrasla u zatvoru u Afganistanu i nikad nije bila izvan njega, otkrila je videoreportaža na portalu VOA.

– Moj otac je ubio ljude, pa su zarobljeni on, moja majka, brat i ujak. Otac i brat umrli su u zatvoru. Ja sam ovdje rođena i odrasla – rekla je djevojčica novinarima.

Njena porodica osuđena je na smrt zbog učestvovanja u 27 ubistava, brat i otac su joj obješeni, a majka pošteđena zbog trudnoće.

Osnovnu školu Mina pohađa u zatvorskom obrazovnom centru, druži se samo s djecom ostalih zatvorenica, a najviše od svega bi željela da ona i njena majka izađu na slobodu i da jednog dana postane doktorica.

Minina majka ne da joj da izađe iz zatvora sama.

– Prije će me objesiti nego mi oduzeti dijete. Moj život ovisi o njoj. Ne mogu bez nje ni trenutka, objesit ću se – prijeti majka Shirin.

Ona smatra kako je vanjski svijet preopasan za njenu kćerku, a bez obzira na to što na slobodi ima još dva starija sina, oni nju i Minu ne posjećuju niti pokazuju interes za sestru.

Budućnost jedanaestogodišnje Mine je neizvjesna, a zasad će i dalje ostati živjeti u zatvoru za zločin koji nije počinila.