Djevojčica rođena sa srcem izvan tijela (FOTO)

Virsaviya Borun

Virsaviya Borun (6) rođena je s vrlo rijetkim stanjem pri kojemu su joj se srce i ostali unutarnji organi zarvili izvan grudnog koša i trbušne šupljine.

Mala Virsaviya rođena je u Rusiji a nedavno se s majkom preselila na Floridu. Ona pati od rijetkog poremećaja koji se pojavljuje jednom na svaki 5,5 miliona rođene djece.

8c07a74d-76c2-41e8-9bb0-6ee05891666b_profile2

Njezino srce, veliko otprilike kao šaka, može se vidjeti kako kuca izvan njezinog tijela, prekriveno samo tankim slojem kože.

[yuzo_related]

Njezini su unutarnji organi također izvan tijela s obzirom da nema trbušnih mišića ili dijafragmu.

– Kad sam bila trudna, liječnici su mi rekli da beba neće preživjeti, rekla je njezina majka Dari Borun. Ali šest godina kasnije, Virsaviya je živahna i pametna djevojčica koja uživa u crtanju ponija, pohađa satove slikanja i voli plesati na Beyonceene pjesme.

Ranije ove godine njezina je mama pronašla liječnika u Bostonu koji je bio spreman liječiti djevojčicu. No nije se odmah moglo krenuti s operacijom jer je malena imala visoki krvni pritisak. Nova procjena njezinog stanja i spremnosti organizma da podnese operaciju mora se pričekati dvije godine.

Virsaviya-Borun-with-her-mother

Virsaviya sa majkom

Gospođa Borun, koja sama podiče djevojčicu, obratila se i javnosti tražeći pomoć u pokrivanju silnih troškova liječenja. Njihovo preseljenje na Floridu također je uvjetovano Virsaviyinom stanjem jer malena ne može živjeti u hladnoj klimi. Na toploj Floridi djevojčici je bolje i ne razbolijeva se tako često.

Od njihovog dolaska u SAD Virsaviya uči engleski, no u školu, zbog svoje bolesti, ne može ići. Dok čeka liječenje, bavi se crtanjem, plesanjem i glazbom.

Za Virsaviyu je pokrenuta i kampanja prikupljanja novca na stranici Youcaring.com. Zasad su prikupili 11.790 od željenih 20.000 dolara.