Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojčicu s rijetkom bolešću izbacili iz škole jer djeca misle da je zmija

zena_zmija_9

Tinejdžerka koja odbacuje svoju svakih šest sedmica izbačen je iz škole jer je se druga djeca boje.

Shalini Yadav (16) pati od erythroderma, upalne bolesti kože koja je također poznata kao “sindrom crvenog čovjeka”, a koji liječnici ne mogu liječiti.

Ona mora potopiti svoje tijelo u vodi svakih sat vremena i premazati ga kremom svaka tri sata kako bi se spriječila zapaljena i ljuštenja kože.

No, njena porodica ne može sebi priuštiti potrebnu kremu tako da nesretna tinejdžerka odbacuje svoju kožu svakih 45 dana otkako se rodila.

Sada je izbačen iz škole jer je se druga djeca boje, nazivajući je djevojčicom – zmijom.

Njena majka kaže:

“Shalini pati od te bolesti od djetinjstva. Išli smo kod nekoliko ljekara, ali niko od njih nije ju mogao izliječiti, a njeno stanje se i dalje pogoršava. Osjećam se tako bespomoćno kada vidim kako joj se koža ljušti, uzrokujući joj veliku bol. Nemamo pojma gdje bi više išli da tražimo pomoć i s kim bi se konsultovali”.

Njena braća Sejal (15) i Price (8) nemaju takvih problema i oni žive normalan život.

“Htjela sam samo učiti, ali su me izbacili iz škole jer se druga djeca plaše kada vide moje lice. Svi u porodici pate zbog mog zdravstvenog stanja. Ali ne znam zašto sam ja kriva? Ja samo želim normalno živjeti. Pomozite mi ako možete”, poručila je nesretna djevojčica, prenosi Daily Mail.