Život i zdravlje

Slučaj u Minnesoti

Djevojčicu u vrtiću natjerali da se presvuče zbog “neprikladne haljine”

23/04/2019

Nemalo se iznenadila kad je kćerku zatekla u hlačama i majici kratkih rukava

Djevojčicu Harmony su u vrtiću natjerali da se presvuče jer je imala “neprikladnu haljinu”.

Cijeli događaj je opisala njena majka Emily Stewart iz američke države Minnesota koju je ova situacija šokirala i prilično naljutila.

Naime, petogodišnja djevojčica je od bake dobila haljinicu s bretelama, a kako je u Minnesoti već u aprilu prilično vruće, mama joj je dopustila da je obuče u vrtić.

Nemalo se iznenadila kad je kćerku zatekla u hlačama i majici kratkih rukava.


“Nije mi palo na pamet da bi odrasla osoba mogla vidjeti moje petogodišnje dijete u haljini i zaključiti da je neprikladna. Rekli su joj da mora otići kod medicinske sestre, a ona joj je rekla da mora pokriti svoje tijelo. Kako da ja, kao majka, naučim dijete da voli i prihvaća svoje tijelo, kad joj ljudi govore da je to privatno? Što je tačno privatno u ramenima djeteta od pet godina?” upitala je ona.

Kad je mama došla po nju, kako opisuje, Harmony joj je rekla da su je natjerali da se presvuče i da joj je bilo jako neugodno.

“Zašto bi ta haljina bila neprikladna? Ima pet godina, zašto je seksualizirate? Kako da je učim da to kako izgleda nije ni blizu toliko važno kao njeno obrazovanje i razvoj kad se ovakve stvari događaju?” zapitala se mama.

Mnogi su se u komentarima složili da je haljinica sasvim u redu za petogodišnju djevojčicu.

“Pogledaj je kako je sretna u svojoj haljinici, šta je ljudima”, “Ovo je pogrešno na toliko razina”, “Izgleda preslatko i sasvim je prikladno za vrtić. Mislim da odrasli koji su je natjerali na presvlačenje trebaju terapiju”, bili su neki od komentara.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.