Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slučaj u Srbiji

Djevojka (22) nakon što je zaražena koronom doživjela infarkt

45586_batajnica-kovid-bolnica-3_f

U Batajnicu se šalju oni najteži pacijenti, oni kojima je pored liječenja od korone potrebna i neka hiruška intervencija, pa naš izvor napominje da se svakoga dana obavi i neka hitna operacija

COVID bolnice pune su mladih pacijenata, korona ne štedi ni dvadesetogodišnjake. Kako Nova.rs saznaje, u bolnici u Batajnici u Srbiji trenutno najmlađa pacijentica ima 22 godine, a da situacija bude još teža ona je imala i srčanih problema, pa je poslije korone doživjela i infarkt.

U Batajnicu se šalju oni najteži pacijenti, oni kojima je pored liječenja od korone potrebna i neka hiruška intervencija, pa izvor pomenutog portal napominje da se svakoga dana obavi i neka hitna operacija.

“Imamo pacijente svih uzrasta, ali sve je više mladih sa teškom kliničkom slikom”, napominje sagovornik Nove.rs iz Batajnice.

Slični utisci stižu i iz KBC “Dr Dragiša Mišović”. Glavna sestra te ustanove Nataša Bogunović napominje da se kod mladih teška stanja sada bilježe u ranijem stadijumu bolesti.

“Ima pacijenata koji su 80. i 90. godište sa dosta teškim kliničkim slikama. Za razliku od prethodnog perioda, sada su rezultati, što se tiče pluća loši, već na samom početku bolesti, inicijalno. Ipak, generacije 74, 75. i 76. su među najugroženijima u ovom krugu. Ima dosta mladih”, ukazuje Bogunović.

U prilog tome da sve češće oboljevaju mladi, svjedoči i podatak da je u ukupnom broju od 20.000 aktivnih slučajeva korona virusa u Vojvodini, dominantno radno aktivno stanovništvo, oni između 30 i 50 godina.