Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Djevojka iz Srbije odgovorila Sarajliji: Niste fini, nego ste jadni i dosadni

cure-facebook

Nakon što je anonimni student Filozofskog fakulteta u Sarajevu na Facebooku s prijateljima podijelio svoje nezadovoljstvo današnjim djevojkama, mnogi portali u regiji prenijeli su njegov status u cjelini i pokrenuli lavinu komentara.

Jedna djevojka, revoltirana njegovim stavovima, napisala je isto tako iskreno pismo u kojem se založila za nježniji pol.

[yuzo_related]

“Kukaju ovih dana momci po Facebooku, forumima, otvorenim pismima kako niko neće fine i sve traže samo provod i pare. Nijedna neće u biblioteku, pozorište, sve bi na splavove i u kafane, pa jadni fini, kulturno uzdignuti momci nemaju više gdje pronaći djevojke. E pa da vam ja kažem ko su ti ‘fini’.

To su oni što još uvijek dosađuju djevojkama otrcanim frazama iz knjiga i filmova i jeftinim doskočicama, jer svojih misli nemaju. Frikovi koji se cijelog života po cijeli dan kriju u udobnosti poznatog okruženja i ne preduzimaju nikakve rizike.

Optužuju djevojke da jure prinčeve iz bajki, a oni su ti koji žive u bajkama, traže netaknute princeze, fetišiziraju nad nevinošću i doživljavaju žene kao objekte svojih fantazija. Prilaze lijepima i ružnima… prilaze kojoj stignu bez ikakvog kriterija i istinske naklonosti, pa gdje upali. Smeta im što žene piju u kafanama, pa pričaju budalaštine i nedolično se ponašaju…

Dragi momci, sve na svom mjestu – u kafanu se i ide da se izbaci stres, da se pije, pjeva, pleše… upadne u trans ako već tako hoćete, pa se onda rasterećeni ljudi vrate svojim sedmičnim obvezama.

A i žene su ljudi. Iste te što se glupiraju po kafanama ćeš prije vidjeti u pozorištu ili s knjigom nekim drugim danima, nego one što se ne provode. Sve te dobrice kojima “svaka dlaka smeta” samo su mamini sinovi koje neko treba vući kroz život.

Nemaju skoro nikakvih kvaliteta, ali su zato puni sebe i misle da je dužnost svake djevojke kojoj se fino obrate da odmah raširi ruke i noge. Rekle im mame da lijepa riječ željezna vrata otvara… Jedan takav fin zamalo je zadavio djevojku. Dobrica, šutljiv, lijepe manire, donosi cvijeće, recituje poeziju, vodi u pozorište, pa onda ba – ispade psihički nestabilan. Stisnuo je s obje ruke oko vrata svom snagom.

“Što su skuplje flaše za stolom, to su jeftinije djevojke oko njega”

Neće sine tebe žene ne zato što si dobar i fin, nego zato što si dosadan, loš ti je pristup, fore su ti predratne, razmišljanje praistorijsko, djeluješ kao psiho, a da se ne lažemo, vjerojatno i nisi nešto zgodan.

Svi vi dobri i fini, što kukate na cijeli svijet tražite opravdanja za svoje neuspjehe u drugima, bolje pogledajte sebe. Osnujte neki klub nesretnika, pa se tamo jedni drugima do mile volje žalite. Niste fini, nego ste jadni – zato ste i sami“, napisala je nepoznata djevojka u svom komentaru.