Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Washington

Djevojka koja je prijateljicu gurnula s mosta ipak ide u zatvor

Djevojka gurnuta

Smith se u sudnici ispričala Holgerson te rasplakala kada joj je pravosudni policajac stavio lisice

Tay'lor Smith (19), djevojka koju je sud okruga Clark u američkoj saveznoj državi Washington 18. marta proglasio krivom za prekršaj dovođenja u opasnost života jer je 7. avgusta 2018. godine s 15 metara visokog mosta Moulton Falls u američkom gradu Yacolt u saveznoj državi Oregon gurnula 16-godišnju Jordan Holgerson, u srijedu je osuđena na dvodnevnu zatvorsku kaznu i 38 dana društveno korisnog rada, piše Daily Mail.

Holgerson se prije izricanja kazne Smith putem izjave obratila sudu, međutim tokom tog se obraćanja rasplakala pa je obraćanje završio njen advokat. U izjavi je stajalo da se Holgerson prestrašila kada ju je Smith gurnula te da se tokom boravka u vodi bojala da će umrijeti.

“Sretni smo što je živa”, rekla je Jordanina majka Genelle Holgerson u sudnici prije izricanja kazne, dodavši da bi voljela da Smith odsluži makar malu zatvorsku kaznu. “Cijeli je slučaj koštao moju porodicu, što novčano, što u smislu stresa i duševnih bolova.”

Sudac Darvin Zimmerman rekao je prilikom izricanja kazne da bi Smith ipak trebala barem nešto vremena provesti u zatvoru, s obzirom na to da je Holgerson pretrpjela ozbiljne ozljede.

Smith se u sudnici ispričala Holgerson te rasplakala kada joj je pravosudni policajac stavio lisice.

Podsjećamo, prema izjavi koju je Genelle dala nekoliko dana nakon incidenta na mostu, Jordan je u padu s mosta slomila pet rebara, ozlijedila dušnik, natukla jednjak i pretrpjela pneumotoraks.

“Imala je sreće što nije paralizirana ili umrla. Sretni smo što će se oporaviti i što neće biti trajnih posljedica”, pojasnila je tada Jordanina majka, inače djelatnica bolnice u kojoj je njenoj kćerki pružena liječnička pomoć.

Video cijelog incidenta na mostu svojevremeno je snimila YouTube korisnica Ashley Mahree. Na videu se moglo vidjeti i čuti da Holgerson nije bila spremna skočiti s mosta Moulton Falls, ali da ju je unatoč tome jedna prijateljica gurnula.

“Tri, dva, jedan…”, može se čuti u videu prije nego što Holgerson kaže da neće skočiti. “Govori da neće”, ponavlja dječak koji stoji pored nje. “Spremni?”, neko priupita. Holgerson nije bila spremna ni odgovoriti na pitanje, ni skočiti, no upravo ju je u tom trenutku Smith gurnula. Holgerson je u vodu pala na trbuh.