Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Djevojke otkrile: Evo na šta kod muškaraca odmah padamo

20/10/2015

Dok se muškarci opterećuju zbog gubitka kose ili zbog veličine penisa, studije pokazuju da žene više gledaju zube, ramena, ruke, stomak, visinu i stil oblačenja.

Ovo je lista stvari koje se ženama sviđaju na muškarcu, od najprivlačnije do najmanje privlačne.

Žene ne vole tijelo bildera

Preko 80 posto muškaraca smatra da je ženama najvažnija mišićava građa tela poput bodibildera, a takva mišićavost se sviđa tek manje od 10 posto žena, a preko 50 posto njih će radije izabrati muškarca srednje fizičke građe.

Ruke i ramena presuđuju

Najvažnija i najprivlačnija komponenta fizičkog izgleda koja se odnosi na mišićavost ženama su široka ramena, kao i mišićave ruke, posebno podlaktice i veliki dlanovi.

Stražnjica

Većina žena preferira manju i mišićavu stražnjicu na muškarcima. Oko 70 posto njih kaže kako ne bi dale priliku muškarcu koji ima veću zadnjicu od njih, jer to smatraju “ženskim fizičkim atributom”.

Ženama je stomak važniji od “alatke”

Dok su muškarci pretpostavili da je treća najvažnija stvar na muškarcu za žene veličina njihove “alatke”, žene su to stavile tek na deveto mjesto svojih prioriteta. Kao treća najpoželjnija stvar na muškom tijelu je ravan stomak – a pritom se ne misli na pločice, već na izostanak pivskog stomaka, odnosno “šlaufa2 oko struka koji se savijaju prilikom sjedenja.

Na četvrtom i petom mjestu su zubi i oči

Bijeli zubi bez vidljivih rupa i karijesa velik su faktor u ocjenjivanju privlačnosti muškarca. Studije otkrivaju da ženama nije toliko bitna simetričnost svih dijelova lica, već čak preferiraju nešto izražajno i nesavršeno, poput izraženog nosa.

[yuzo_related]

Kosa i visina nisu toliko važni

Kozmetičke industrije zarađuju milione na muškarcima koji su zabrinuti zbog opadanja kose, no preko 40 posto žena čak preferira ćelave muškarce. Ono što preko 70 posto žena ne voli je održavanje duže kose uprkos ćelavljenju.

Slična predrasuda važi i za visinu muškarca, pa su ženama privlačni samo muškarci viši od 185 cm. Ali, to je netačno, jer većina pripadnica nježnijeg pola želi tek da je muškarac viši od nje – optimalno 10 cm.

Osim toga, čini se kako je stil oblačenja muškarca takođe važan faktor koji oni manje primjećuju kod žena. Čak 67 posto žena ne bi izašlo na dejt s muškarcem koji se prema njihovom standardu ne oblači dobro.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.