DNK-a analizom dvije najbolje prijateljice saznale da su sestre

sestre

Neobično slavlje priređeno je u američkoj bolnici na Floridi gdje su se dvije žene porijeklom iz Južne Koreje susrele nakon 40 godina i nakon mjeseci druženja, DNK-a analizom utvrdile da su zapravo sestre, javlja Anadolu Agency (AA).

Ranih ‘70-tih godina, Eun-Sook koja se zove Meagan Hughes i Pok-nam Shin, koja se zove Holly Hoyle O’Brien živjele su sa roditeljima u Južnoj Koreji.

Njihova majka je napustila supruga koji je imao problema sa alkoholom te Eun-Sook povela sa sobom, a dvije godine stariju kćerku Pok-nam Shin ostavila suprugu.

“Guaridan” piše kako je Eun-Sook sa pet godina preko socijalnih radnika dospjela u sirotište nedaleko od Seula. Američki par usvojio je četiri godine kasnije 1978. kada je odselila u američku Viržiniju.

Pok-nam Shin, sa druge strane, također je završila u drugom sirotištu Seula dok je 1976. godine nije usvojila američka porodica iz New Yorka gdje se preselila živeći tako skoro 300 kilometara daleko od svoje sestre.

O'Brien zaposlila se krajem 2014. godine u bolnici na Floridi gdje je Hughes zaposlena tri mjeseca kasnije, na istom spratu. Dvije žene družile su se mjesecima, te postale nerazdvojne.

Dijeleći sličnu sudbinu usvojenih djevojčica, dvije žene uradile su DNK-a analizu gdje je utvrđeno kako su zapravo sestre.