Život i zdravlje

Dobio otkaz, pa skupo platio poruku koju je poslao bivšem šefu

29/06/2018

Roditelji mladog Nijemca koji je radio na Novom Zelandu morali su dati kuću pod hipoteku kako bi platili njegovu sudsku kaznu koju je sudac opisao kao “jednu skupu tekstualnu poruku”.

Nakon što je dobio otkaz u tvornici mlijeka u prahu nedaleko od Blenheima na Južnom otoku u oktobru, Maximillian Christian Zucker poslao je poruku svom šefu u kojoj je napisao da je “ostavio mali poklon na proizvodnoj liniji” mlijeka u prahu, izvijestio je u petak Marlborough Express.

Pola sata kasnije taj je 21-godišnjak poslao drugu poruku u kojoj je napisao da se radi o šali, ali je kompanija već pokrenula proceduru uništenja kontaminiranih proizvoda u skladu sa zakonom.

Kompanija je bila prisiljena baciti cijelu pošiljku za izvoz. Priopćila je da je ukupan trošak pošiljke, dan posla provedenog u uništenju proizvoda i pokušaj nadoknade izgubljenog vremena iznosio gotovo 190.000 novozelandskih dolara (128.650 američkih dolara).

Kako se navodi u novinskom izvještaju, porodica mladog Nijemca bila je prisiljena staviti kuću pod hipoteku kako bi pokrila kaznu od 19.000 dolara koja mu je izrečena na okružnom sudu u Blenheimu, kao i njegove troškove života dok je čekao izricanje kazne u Novom Zelandu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.