Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prva beba u rs-u

Dodik po Đajiću poslao poklon Tanji Janjić, dobila je zlatnik

ezgif-4-06c28d134d

Prva djevojčica rođena u RS-u je Maša iz Bosanskog Broda, koju je na svijet donijela Tanja Јanjić, a rođena je tačno u ponoć 1. januara na UKC RS u Banjoj Luci

Generalni direktor UKC RS Vlado Đajić u ime entitetskog  predsjednika Milorada Dodika darivao je zlatnikom prvu bebu rođenu u RS-u.

Prva djevojčica rođena u RS-u je Maša iz Bosanskog Broda, koju je na svijet donijela Tanja Јanjić, a rođena je tačno u ponoć 1. januara na UKC RS u Banjoj Luci.

“Prvu bebu takođe sam rodila u Banjoj Luci, zbog ljubaznosti osoblja, ali i opremljenosti klinike. Ovo je najveći poklon koji čovjek može da dobije”, istakla je Tanja Јanjić, majka prvorođene bebe u RS-u.

Maša je teška 3,100 grama, dugačka 50 centimetara, a darivao ju je Vlado Đajić, generalni direktor UKC-a.

“Nastavili smo tradiciju darivanja beba u Novoj godini. Obje bebe su djevojčice, i ona rođena u RS-u, ali i Banjoj Luci”, naglasio je Đajić.

Prva beba iz Banje Luke rođena u Novoj godini jeste Јelena. Na svijet ju je donijela Zorica Nenadić, a Јelena joj je drugo dijete, koja je teška 2.660 grama, dugačka je 48 centimetara, a zlatnikom ju je darivao gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.