Doktor joj dijagnosticirao svrab i propisao kremu, ubrzo je umrla

collect pictures from LIAM CROSSLEY with wife LUCY

Lucy (27) i Liam iz Londona bili su zaposlen, sretan i zaljubljeni par. Pripremali su vjenčanje, ali je ona umrla samo tri mjeseca nakon što su izrekli sudbonosno “da”.

Sve je počelo kada je Lucy otputovala na stručni seminar gdje je već idući dan osjetila svrbež po tijelu, piše Damn. S obzirom da se nije pojavio osip, simptome je ignorirala, ali se ipak povjerila svom zaručniku.

“Nazvala me i rekla kako je svrbi cijelo tijelo. Ona nije osoba koja paničari pa sam znao da je svrab ozbiljan, čim mi ga je uopće spomenula”, kaže Liam.

Nakon nekoliko liječničkih pregleda i testiranja, doktor joj je dijagnosticirao svrab i prepisao kremu. No, to joj niti malo nije pomoglo.

Nakon nekoliko dana, vratila se u London, a svrab se pogoršao. Koža joj je počela krvariti kada bi se počešala. Otišla je drugom liječniku. On je posumnjao na alergiju i prepisao joj antihistaminike, ali ni to nije pomoglo.

“Nažalost, obje dijagnoze su bile pogrešne. Točna dijagnoza je bila ona najgora – rak”, ispričao je Liam.

Ispostavilo se kako je Lucy bolovala od raka žučnog mjehura. Riječ je o iznimno rijetkom stanju o kojem se ne zna puno.

“Kada su joj rekli da ima rak, slomila se. Trudio sam se ne plakati zajedno s njom, htio sam biti jak zbog nje. Krenula je na kemoterapiju, promijenila prehranu, ali već je bilo kasno”, prisjeća se Liam.

Lucy je preminula samo četiri mjeseca nakon pojave svrbeža, a tri mjeseca nakon vjenčanja.

Ovaj oblik raka zapravo postaje sve češći i vrlo je važno podići svijest o njemu, kako bi se spriječio ili barem rano otkrio. To je sada Liamova misija.