Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Donji veš ima puno kraći rok trajanja nego što mislite

grudnjak-strik333

Većina žena u svojim ladicama ima i po nekoliko godina star donji veš, no stručnjaci tvrde da životni vijek gaćica i grudnjaka ne traje sve dok se na njima ne pojave rupe, naprotiv puno je kraći od toga. Naime, prema njima već nakon šest do osam mjeseci trebali biste kupiti nove grudnjake, a nakon godinu dana trebali biste baciti stare gaćice. Ili ranije, ako postanu neudobne pri nošenju.

“Puno žena ne shvata kad je vrijeme za bacanje starih gaćica. Dolaze mi i čude se što su im se grudi opustile, a ne shvaćaju zašto”, rekla je Josephine Manisbalco iz Nocturnal Lingerie za Daily Mail.

Dodala je da je, ako ste s vremenom shvatile da grudnjak kopčate na posljednjim kopčama u nizu, odavno vrijeme za novi grudnjak.

“To je posebno važno za žene s većim grudima. Ono što malo ljudi zna jest da grudi najviše podržava stražnja strana grudnjaka, a ne sama košarica. S obzirom na to da stražnja strana nosi teret važno je paziti na kojoj ste kopči. Što je rastegnutija stražnja strana grudnjaka vaše grudi imaju manje potpore i tkivo se razvlači, zbog čega grudi počinju visiti”, dodala je.

Važno je paziti i na bočne strane grudnjaka, na kojima se nalazi elastična guma.

“Kad guma oslabi, grudnjak više ne pruža potrebnu podršku”, istaknula je.

Kako biste na odgovarajući način održavale svoje grudnjake, savjetuje da ih imate barem tri. Dok je jedan u pranju, drugi je u ladici, a treći na vama. Tako biste svaki trebale nositi od šest do osam mjeseci.

“Ako imate samo dva grudnjaka, i to je u redu, no trebale biste ih zamijeniti nakon šest mjeseci”, tvrdi.