Život i zdravlje

Dragan Bjelogrlić spasio život djetetu na ulici

25/12/2017

“Hvala svima koji su se zatekli da pomognu mom djetetu, nadasve Draganu, koji je našeg Lava odmah odvezao u Tiršovu, inače bi iskrvario i izgubili smo ga!“

Tim riječima se u izjavi za „Blic“ zahvajuje Vesna Tomić, majka Lava (11) kome je staklo sa ulaznih vrata presjeklo arteriju na ruci, a u pomoć mu je pritekao slavni glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

Naime, Lav i njegov brat blizanac Vanja u petak oko 13.20 časova krenuli su u školu iz doma u Ulici Svetozara Markovića.

“Lav je ostao da zaključa ulazna vrata, a ja sam malo odmakao. Dozivao me je. Ruka mu je bila sva krvava”, priča Vanja, pogleda uprtog u zemlju.

Razbijeni i crveni komadi stakla spali su sa starih ulaznih vrata koja dijele dvorišnu zgradu od glavne i Lavu su probili ruku. Vanja mu je odmah pritisnuo ruku iznad rane i poveo ga u obližnji kafić da potraži pomoć. U nevolji za koju njihove godine nisu bile spremne stigla je još jedna pomoć – ispred dječaka se našla najprije njihova sad već bivša učiteljica Jelena Nikolić.

Pitanje na čiju odgovornost će se voziti dijete u bolnicu više nije imalo smisla postavljati.

„Dragan je rekao: ’Meni ne pada na pamet da čekam Hitnu pomoć, mi dijete gubimo’. U automobil su ušli Lav, ljekarka, neka žena i on”, kaže Jelena, sa kojom je tada ostao Kičić i pokušavao da uteši Vanju.

“Njihova humanost je spasla moje dijete. Ti ljudi koji su se našli baš u to vrijeme i baš na tom mjestu… Lavova učiteljica, nepoznata ljekarka i nadasve Dragan Bjelogrlić, koji je moje dijete odvezao u Tiršovu. Da je čekao, mi bismo Lava izgubili”, dodaje Vesna.

Lava će do praznika pustiti kući, kako bi Novu godinu dočekao sa najmilijima. Skromni glumac skromno je prokomentarisao ovaj događaj za “Blic”:

„Reći ću samo da se to dogodilo. Smatram da bi svako normalan postupio na isti način.”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.