Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Drugi “Ćevap fest” u Banjoj Luci: Gurmanska tradicija grada na Vrbasu

cevap fest (3)

Drugi “Ćevap fest” otvoren je u Banjoj Luci, a danas i sutra u centru Banje Luke posjetioci će imati priliku da probaju banjalučke ćevape u devet roštiljnica, javlja Anadolu Agency (AA).

Za vrijeme festivala posjetioci će biti u prilici i da uživaju u bogatom kulturno-umjetničkom programu. Valuta kojom je moguće kupiti ćevape na festivalu je “dinar” osmišljen za ovu priliku.

Nebojša Kuštrinović, promoter “Ćevap festa”, rekao je da je banjalučki ćevap gurmanska tradicija grada na Vrbasu.

“Ova manifestacija osim ćevabdžija je okupila i druge poznate brendove Banje Luke”, rekao je Kuštrinović.

Milan Grubor, šef kabineta gradonačelnika Banje Luke, rekao je da, tokom dva dana festivala, očekuju veliki broj posjetilaca. Prvi festival banjalučkog ćevapa, održan 13. januara ove godine, privukao više od 10.000 posjetilaca.

Goran Stanivuković, iz roštiljnice “Biljana”, smatra da je organizovanje ovakvog festivala velika podrška za sve roštiljnice kao i brendiranje ovog proizvoda.

“Prethodni ‘Ćevap fest’ je bio proba, ali mislim da će ovo prerasti u tradiciju sa što većim brojem ugostitelja”, kazao je Stanivuković.

Dragan Majstorović, jedan od posjetilaca festivala, rekao je da je ovu priliku iskoristio da ponovo pojede ćevape iz roštiljnice “Kod Muje” koje nije jeo od 1960. godine.

“Ovo je jako lijep događaj, a nije ni skup”, rekao je Majstorović.

Dragica Lipovac iz Banje Luke rekla je da živi za ćevape i da smatra da svako ko se razumije u ovaj specijalitet voli banjalučki ćevap.

“Ima drugih vrsta, u svakom mjestu stanovnicima je najljepši ćevap iz njihovog grada, ali je banjalučki ćevap iznad svih”, rekla je Dragica Lipovac.