Držite se ovih zapovijedi i vaša ljubav trajat će vječno

ljubav

Ova pravila ni slučajno ne smijete zaobići želite li da vas dvoje trajete zauvijek…

1. Odlazite zajedno na spavanje. Ne morate se nužno seksati, ali odlazite u krevet u isto vrijeme. Maženje prije spavanja i usklađeni bioritam dodatno će vas povezati i ojačati vašu intimnost.

2. Posvećujte se zajedničkim interesima. Potpuno je u redu da on obožava sport, a vi šetanje po izložbama, no za opstanak veze kroz duže vrijeme ključno je da otkrijete nešto što možete raditi zajedno i u čemu oboje jednako uživate. Nemate li još uvijek nešto takvo, pronađite nešto što vas jednako ispunjava.

3. Držite se za ruke. Ovakvi načini pokazivanja ljubavi i bliskosti istinski su pokazatelji dubine vašeg odnosa i snage vaše ljubavi.

4. Uvijek vjerujte jedno drugome i nastojte opraštati pogreške. Naravno, sve je stvar dogovora između dvije osobe, no povjerenje je u vezi od osobite važnosti, a dok god imate volje opraštati pogreške i truditi se popraviti ono što ne štima, na dobrom ste putu da opstanete.

5. Usredotočite se na pozitivno, a ne na negativno. Pozitivna perspektiva doprinijet će sveopćem zadovoljstvu vezom. Trudite se primijetiti sve dobre stvari vaše veze i njegovog ponašanja, udijelite kompliment, pohvalite ga. No kao i sve ostalo u vezi, i ovo funkcionira samo ako je u oba smjera. Želite li pronaći nešto pozitivno, uvijek ćete pronaći barem nešto. Sve ovisi o tome na što ste usredotočeni, a sretni parovi uvijek nastoje biti pozitivni.

6. Nemojte zaboraviti zagrljaje. Stručnjaci savjetuju da se grlite svaki dan, budući da koža ‘pamti’ dobre dodire, loše dodire, ali i nedostatak dodira. Parovima koji se pozdravljaju zagrljajima i grle se svakoga dana koža ostaje ‘okupana’ dobrim dodirima, a što dodatno zbližava i osnažuje ljubav.

7. Kažite “volim te”, “dobro jutro” i “laku noć” svakog dana. Čini se da se to podrazumijeva, no mnogi parovi jednostavno na to ponekad zaborave ili uopće ne razmišljaju o tome već to kažu po inerciji pa više ni ne primijete kada zaborave. Lijepe riječi uvijek su dobar početak i kraj dana koje u našu svakodnevicu unose ljubav, toplinu i dobro raspoloženje.

8. Komunicirajte kroz dan. Poziv partneru da čujete kako mu prolazi dan odličan je način za prilagođavanje očekivanja i usklađivanje valnih duljina kada se nakon posla napokon i vidite. Ima li on jedan od najgorih dana, unaprijed ćete znati što možete očekivati i kako ga utješiti i oraspoložiti.

9. Ponosite se biti viđeni zajedno. Znamo da zna biti tanka granica između neprimjerenih izljeva pažnje i strasti i pristojnog ponašanja zaljubljenog para, no ponašanje para u javnosti od iznimne je važnosti. Ovdje poanta nije pokazati se, nego dati svijetu do znanja da pripadate i savršeno odgovarate jedno drugome. A javno priznanje emocija pokazano na taj način imponira apsloutno svakome, dodatno osnažujući vašu ljubav.