Život i zdravlje

UNICEF

Džeko: Halid, koji je slijep, dira me po licu i kaže “ma Džeko, đe si ti?”

07/12/2021

Nekako u tim stvarima vidiš da neke bezazlene stvari, odnosno situacije u kojima se mi zamaramo su zapravo nebitne kad pogledaš Halida i svu tu ostalu djecu, koja uz tolika problema znaju biti i nasmijani. Šta da se kaže?" emotivno je ispričao napadač Intera i kapiten reprezentacije Bi

UNICEF ovog vikenda slavi 75. rođendan. Tim povodom pripremili su video o onome šta rade.

“Ne možemo dočekati subotu, a da s vama ne podijelimo kratki video Edina Džeke i jednu od njegovih najljepših uspomena kao ambasadora UNICEF-a u Bosni i Hercegovini”, piše u naslovu objave koju je UNICEF objavio na svom Facebooku.

U videu se Džeko prisjetio događaja iz prošlosti.

“Posjetili smo centar za slijepe i slabovidne osobe i sjećam se da nas je dočekao mali Halid, između ostalih. Prišao mi je i dira me, a on je slijep inače. Dira me malo po licu i kaže ‘ma Džeko, đe si ti, otkad se nismo vidjeli’. Evo, ja se sav naježim. Nekako u tim stvarima vidiš da neke bezazlene stvari, odnosno situacije u kojima se mi zamaramo su zapravo nebitne kad pogledaš Halida i svu tu ostalu djecu, koja uz tolika problema znaju biti i nasmijani. Šta da se kaže?” emotivno je ispričao napadač Intera i kapiten reprezentacije BiH.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.