Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ejup otkrio kako je izgubio 80 kilograma

ejup demir 1

Ejup Demir (24) iz Hataya, u Turskoj, za godinu uz pravilnu ishranu i bavljenjem sporta izgubio je 80 kilograma, javlja Anadolu Agency (AA).

Demir se od djetinjstva bori s pretilošću, a kada je njegova težina iznosila 190 kilograma, odlučio je nešto poduzeti i promijeniti način života.

Želio je uraditi operaciju podvezivanja stomaka, ali mu je nutricionist, uzimajući u obzir njegove godine, savjetovao dijetu i bavljenje sportom.

Za mjesec uspio je izgubiti 20 kilograma, što mu je pružilo veliko zadovoljstvo i motivaciju da nastavi borbu s gojaznošću.

”Stidio sam se kada sam išao negdje. Uvijek sam razmišljao hoću li moći naći stolicu da sjedem i da li će izdržati. Pokušavao sam naći prikladno mjesto. Stidio sam se i prilikom ulaska u prodavnicu“, prisjetio se Demir.

Prisjetio se teških početaka, te dodao kako je vrijedilo pomučiti se na početku i postići željeni rezultat.

Prvo se prestao nezdravo hraniti, a zatim se počeo više kretati.

”Vremenom sam počeo i trčati. U početku nekoliko krugova, a zatim sam se prijavio na nekoliko sportova. Sada se bavim fudbalom, odbojkom, košarkom, trčanjem, boksom i fitnessom“, dodao je Demir.

Kazao je kako želi biti primjer i motivacija drugima koji su izgubili ili počinju gubiti nadu.

“Svima preporučujem sport i pravilnu prehranu. Do sada sam potakao 100 ljudi da krenu mojim stopama. Idem gdje želim i kupujem odjeću koju želim“, pojasnio je.

Ipak, ne namjerava stati nego dostići željenu težinu od 85 do 90 kilograma.

”Kupio sam bicikl i na posao idem sa njim“, dodao je Demir kojem je to jutarnja vježba.