Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ekspertica tvrdi da se ovako odjeća pere i suši čak triput brže

prasak

Shannon Lush je ekspertica u kućanskim poslovima kojoj se njezini sunarodnjaci Australci redovito obraćaju za savjete. Sada je iskusna guruica neke od svojih tajni podijelila sa svima.

U razgovoru za Newscorp, rekla je kako popularno vjerovanje da više deterdženta znači čišću odjeću uopće ne vrijedi. Budući da je sapun proizvod na bazi masti, prevelika količina može ostaviti tragove, zbog čega će odjeća, naprotiv, izgledati prljavije.

Dodala je da ljudi često zbog “previše opranih” peškira dobivaju osip i iritaciju na koži. Razlog je jednostavan. Višak sapuna se zalijepi za tkaninu i sušenjem se zagrijava. Zato peškiri iz sušilice izlaze onako meki i lijepi, ali već dan poslije poprimaju svoj klasičan, grub oblik.

Lush savjetuje da se u vezi s količinom deterdženta u pranju vodite za onom – manje je više.

U mašinu za veš koja se puni kroz ladicu s prednje strane dovoljno je staviti tek osminu preporučene količine praška ili tekućine. One koje se pune odozgo zahtijevaju četvrtinu iste količine.

Ako vas zanima kako skratiti vrijeme sušenja veša, poslušajte guruičin savjet o stavljanju suhog peškira u sušilicu.

Ona tvrdi da će se tako mokra odjeća osušiti triput brže. Mnogi su ljubitelji omekšivača jer daje rublju lijep miris. Ipak, Lush u to ne vjeruje jer kaže kako jednostavno ne djeluje.

“Osnova je omekšivača ulje koje se lijepi za odjeću u pranju. Radije stavite ocat u pretinac za omekšivač. Vjerujte mi da neće biti nikakvog mirisa na kraju”, poručila je stručnjakinja.