Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dva načina

Evo kako se brzo i jednostavno riješiti kamenca u kuhalu

kuhalo

Umjesto da bezuspješno trljate spužvom kako biste ga se riješili postoji nekoliko načina uz pomoću kojeg ćete se brzo i efikasno riješiti kamenca

Kuhalo za vodu jedan je od onih malih uređaja koji su među najzaposlenijima u kućanstvu, a mnogi nerijetko zanemaruju problem s nakupljanjem kamenca.

Jednostavan za korištenje, kuhalo za vodu odličan je saveznik ne samo za pripremu omiljenih toplih napitaka, već i prilikom kuhanja jer ubrzava proces.

Bez obzira nalazite li se u području s tvrdom ili mekom vodom, u električnim kuhalima bez kojih je danas svakodnevica nezamisliva, kamenac je neizbježna pojava.

Umjesto da bezuspješno trljate spužvom kako biste ga se riješili postoji nekoliko načina uz pomoću kojeg ćete se brzo i efikasno riješiti kamenca.

Ulijte otopinu od pola vode i pola octa pa uključite kuhalo. Prokuhana smjesa vode i octa brzo će ukloniti sav višak tvrdokornog kamenca. Samo ne zaboravite prije uobičajene upotrebe kuhala još nekoliko puta do vrha uliti samo vodu i zavriti pa proliti kako biste se riješili intenzivnog mirisa octa.

Osim octa, možete iskoristiti i limunov sok. Stavite ga u kuhalo i ostavite da stoji oko sat vremena, prije nego što dodate malu količinu vode i uključite kuhalo da prokuha.

Osim što će vaše kuhalo divno mirisati, kamenac će netragom nestati.